Bentley vrea să ofere o întreagă gamă de mașini electrice până în anul 2030

Bentley vrea să ofere o întreagă gamă de mașini electrice până în anul 2030

Bentley Motors, producătorulul autoturismelor de lux, aflat sub tutela Volkswagen, plănuiește să lanseze o gamă de mașini hibride și full-electric începând cu anul 2026. De asemenea, acesta ar plănui să renunțe la motoarele cu combustie în următoarea decadă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Bentley a anunțat joi faptul că întregul său lineup de automobile de lux oferite în viitor va fi constituit din vehicule electrice. Planul, cunoscut drept “Beyond 100“, este deja în desfășurare, producătorul britanic confirmând că două modele hibride vor fi lansate chiar anul viitor. Primul vehicul complet electric va fi disponibil începând cu anul 2025.

Scopul este de a transforma compania cunoscută pentru mașinile sale de lux, într-un lider în “mobilitatea durabilă și de lux” , potrivit Bentley. Acesta a mai menționat că recent au renovat sediul vechi (80 de ani), care a devenit prima fabrică din Marea Britanie certificată de către Carbon Trust.

Planul Beyond 100

Potrivit Bentley și Adrian Hallmark, planul “Beyond 100” va include fiecare aspect al companiei, de la dezvoltarea automobilelor electrice, până la aprovizionare lor în rețeaua de comercianți. Această schimbare face parte din strategia companiei-mamă, de a deveni vânzător de mașini electrice. Volkswagen și-a stabilit astfel obiectivul de a vinde aproximativ un milion de mașini electrice până în anul 2025.

Planul Bentley își propune să mențină astfel angajamentul de a oferi o variantă hibridă pentru fiecare model până în anul 2023. Potrivit companiei, toți furnizorii vor fi trecut un audit de sustenabilitate, cu verificarea acreditărilor la sfârșitul anului curent. Compania trebuie să facă și dovada de recesiune, un obiectiv ambițios ce a început odată cu o restructurare și o reducere a forței de muncă de aproape 800 de posturi, dintre care aproximativ 200 au fost ocupate de contractori.

Bentley a avut de suferit, la fel ca multe alte companii, în urma opririlor guvernamentale provocare de pandemie. Firma a declarat joi că măsurile sale de reducere a costurilor și restructurare au pus afacerea într-o perspectivă pozitivă din punct de vedere al veniturilor, “în ciuda circumstanțelor externe atenuante.

Visits: 34