Windows 10 o comite din nou – PC-uri cu port-uri Thunderbolt dau crash

Sistemul de operare continua sa ofere utilizatorilor suprize neplacute. Recent, tot mai multi utilizatori care folosesc port-uri Thunderbolt cu Windows 10  sunt intampinati de temura eroare „Blue Screen of Death” (BSoD). Eroarea aceasta afecteaza si update-urile Windows. Mai exact, May 2020 si October 2020 Update nu pot fi instalate.

Microsoft sustine ca problema in cauza survine atunci cand utilizatorii conecteaza la sistemul lor un SSD NVMe folosind Thunderbolt. Aparent, unul din drive-urile sistemului de operare nu este compatibil cu astfel de SSD-uri.

„Eroarea apare in cazul versiunilor 20H2 si 2004 de Windows, atunci cand este folosit un SSD NVMe prin interfata Thunderbolt”, precizeaza compania. Asadar, multi utilizatori sunt intampinati de urmatoarele : „DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION (e6) An illegal DMA operation was attempted by a driver being verified”

Pe scurt, sistemele care ruleaza pe Windows 10 si poseda un port Thunderbolt, dar si orice versiune disponibila a fisierului stornvme.sys au aceasta problema.

Windows 10

Eroarea tinde sa se manifeste si sub alte forme, desi in cazuri ceva mai restranse. Pe un forum dedicat Windows, un utilizator Lenovo a dat de ecranul albastru notoriu numai folosind Notepad. Poate ca nu este un caz tocmai relevant, dar BSoD-urile din ce in ce mai frecvente arata ca Windows 10 necesita o optimizare urgenta.

Microsoft mentioneaza ca lucreaza la un fix care ar urma sa fie lansat cel mai devreme spre sfarsitul lunii acesteia. Fix-ul ar trebui sa rezolve nu numai problema ecranului albastru si a interfetei Thunderbolt, ci ar trebui sa permita instalarea celei mai noi versiuni de Windows 10

Visits: 52