MacBook Air primeşte o variantă cu procesor Apple M1 şi autonomie de 18 ore

La evenimentul One More Thing de aseară, Apple a prezentat MacBook-urile mult aşteptate cu procesor Apple M1 la interior. MacBook Air 2020 se remarcă prin designul compact, dar şi autonomia generoasă de până la 18 ore. Apanajul procesoarelor ARM pe laptopuri, am putea spune.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Apple M1 tocmai a debutat, este primul procesor în house Apple şi este un model ARM. MacBook Air 2020 vine în continuarea uneii serii de best sellere, conform Apple “cele mai bine vândute notebook-uri de 13 inch din lume”. Designul e neschimbat de la ultimul release, doar că avem un alt CPU la interior. Designul este fanless şi silenţios, iar Apple promite o performanţă de până la 3.5 ori mai mare faţă de predecesor şi grafică de până la 5 ori mai rapidă.

SSD-urile sunt de până la 2 ori mai rapide. Pe lângă performanţă, avem şi un salt de autonomie: 15 ore de web brwosing şi 18 ore de playback video offline. Asta înseamnă cu 6 ore peste predecesor şi cea mai lungă autonomie din istoria MacBook. Şi apelurile video ar ţine de 2 ori mai mult decât înainte. Dotările includ un ecran de 13.3 inch, cu rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli (Retina Display), cu suport pentru spaţiul de culoare P3 şi 400 de nits de luminozitate.

Există şi suport pentru tehnologie True Tone. Avem şi WiFi 6, Touch ID, două porturi Thunderbolt cu suport USB 4. RAM-ul ajunge la 16 GB şi stocare SSD la 2 TB. Rulează noul macOS Big Sur şi porneşte de la 999 de dolari, iar elevii/studenţii îl au de la 899 dolari. Varianta entry level are 8 GB RAM şi 256 GB stocare. Culorile disponibile sunt Space Gray, Auriu, Argintiu.

Visits: 32