Amintiri din copilărie – Prăjitura bunicii cu cocă rasă deasupra

Alte vremuri ……alte dulciuri.Sunt sigura ca si voi ati mancat aceasta prajitura in copilarie.Deseori  o pregateau mamele sau bunicile noastre si o savuram fara suflare dupa o partida buna de joaca pe strada impreuna cu ceilalti copii…. joaca care era fara distantare,fara frica de infectare.Nimic ,absolut nimic din ce am trait noi nu mai exista acum.

Frica care s a instalat,teama de infectare,distantarea sociala, fac  sa dispara acum la aceasta generatie tot farmecul copilariei. Sarmanii stau izolati,nu socializeaza decat on line,nu au voie sa se joace in parcuri,nu au voie nimic….groaznic.  Ce amintiri vor avea acesti copii ai acestei  generatii de astazi?

Haideti sa readucem  un pic din farmecul copilariei prin aceasta reteta simpla si sa depanam amintiri de la gura sobei impreuna cu cei dragi.

Ingrediente:

3 oua;
1 caza zahar;
1 cana ulei (sau untura);
2 lingurite esenta de rom;
2 lingurite esenta de vanilie;
1 pliculet praf de opt;
1 lingurita sare;
800 gr faina
400 gr gem

Preparare

  • – Ouale si zaharul se mixeaza bine pana se topeste zaharul, se pune uleiul, esentele de rom si vanilie, praful de copt si sarea se mixeaza bine apoi se presara faina peste si se amesteca pana cand compozitia devine un pic tare.
    – Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca, se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
    – Se pastereaza un sfert din coca pentru ras iar restul se pune in tava si se intinde cat e tava, apoi se unge cu gemul de prune si se rade coca deasupra.
    – Se pune prajitura la cuptor timp de 40 min la foc mic.
  • Pofta BUNA !!!
  • Cu drag,Ela
Visits: 137