Atât de gustos, încât nu rămâne nimic pe platou! Un preparat simplu și ieftin, iubit de toți!

Un preparat ideal pentru prânz sau cină! Conopida pane este aromată și gustoasă. Se prepară ușor și rapid.

INGREDIENTE:

-900 g de conopidă;

-sare — după gust;

-câteva linguri cu vârf de pesmet;

-2 lingurițe de boia de ardei dulce;

-3 linguri de parmezan ras;

-2 ouă;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Divizați conopida în buchețele și puneți-o într-o cratiță cu apă clocotindă, ușor sărată. Fierbeți-o timp de 10 minute, pe foc mic, sub capac. Apoi scoateți-o din apă și lăsați-o să se usuce puțin pe strecurătoare.

2.Amestecați pesmetul cu boia de ardei dulce și parmezanul dat prin răzătoarea mică.

3.Spargeți ouăle într-un bol mic. Bateți-le cu furculița până la omogenizare.

4.Scufundați fiecare buchețel de conopidă în ouăle bătute, după care tăvăliți-l prin pesmet.

5.Prăjiți buchețelele de conopidă într-o cantitate potrivită de ulei, pe foc moderat, pe toate părțile, până se vor rumeni.

6.Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.

Serviți conopida pane cu sos de rosii

Poftă bună alături de cei dragi!

Visits: 60