Ce trebuie să faceți, pentru ca plantele de cameră să aibă un aspect splendid

Mulți iubitori ai plantelor de cameră nu știu cum se îngrijesc corect unele sau altele dintre ele. Ce trebuie să faceți, pentru ca plantele să crească bine și să înflorească? Ele devin frumoase, atunci când primesc îngrijirile corespunzătoare și le sunt asigurate condițiile necesare. Dacă regulile de îngrijire ale unei plante sunt încălcate măcar puțin, acest lucru se reflectă îndată pe aspectul ei exterior: de obicei, apar zone uscate pe vârfurile sau suprafața frunzelor.

CUM SE ÎNGRIJESC CORECT PLANTELE DE CAMERĂ?

Temperatura și umiditatea aerului joacă un rol foarte mare. Dacă vreți să aveți plante frumoase și bogate în locuința dumneavoastră, atunci trebuie să folosiți neapărat recomandările floricultorilor experimentați.

IATĂ ACESTE RECOMANDĂRI:

Apa

Apa este compusul principal, absolut necesar pentru viața plantelor. Este important să țineți minte că fiecare tip de plantă necesită un program individual de irigare. De asemenea, ele au nevoie de îngrășăminte, ca să aibă frunze frumoase și să înflorească.

Zahărul 

Poate fi folosit pentru fertilizarea plantelor de cameră. Poate face minuni cu ele. Glucoza și fructoza sunt compușii, în care se descompune zahărul. Iar glucoza este cea necesară plantelor, făcând parte din toate procesele lor vitale. Iată cum trebuie să pregătiți soluția pentru fertilizarea plantelor: dizolvați o lingură de zahăr în 500 ml de apă. Sau puteți să procedați mai simplu: presărați zahărul pe solul din ghiveci, iar apoi udați-l cu apă.

Uleiul de ricin

Este o soluție foarte bună pentru plante. Datorită aplicării lui, ele cresc bine, înfloresc excelent și nu se îmbolnăvesc.

Cenușa de lemn

Ea trebuie folosită, pentru ca plantele de cameră să nu se îmbolnăvească. De obicei, cenușa de lemn se folosește așa: se dizolvă 100-150 g într-o găleată de apă (10 litri). Și gata! Plantele trebuie udate cu soluția respectivă o dată pe lună.

De asemenea, puteți să folosiți cojile de rodie și citrice. Ele îndeplinesc o funcție dublă: fertilizează plantele și le vindecă. Iată ce trebuie să faceți cu ele: acoperiți-le cu apă și lăsați-le să se infuzeze pe parcursul a 24 ore. După aceasta udați plantele de cameră cu soluția obținută.

Aspirina

O dată la 2 luni trebuie să procedați astfel: luați un comprimat de aspirină și dizolvați-l într-un litru de apă. Apoi udați plantele cu soluția obținută. Drept rezultat, ele încep să crească mai repede, devin rezistente la boli, iar frunzele lor sunt foarte verzi.

Sucul de Aloe vera

Dacă veți folosi sucul de Aloe vera, plantele vor crește foarte repede. De fapt, el este un stimulator natural de creștere a plantelor. Iată cum trebuie aplicat: o linguriță de suc de Aloe vera se dizolvă în 1.5 litri de apă. Apoi se udă plantele cu soluția obținută.

Laptele

Laptele este un mare amic al plantelor. El poate fi folosit pentru udarea și ștergerea frunzelor lor. În acest scop amestecați o parte de lapte și 10 părți de apă. Frunzele se șterg cu soluția obținută o dată pe săptămână. Ce rezultă? Frunzele vor străluci și vă vor bucura cu frumusețea lor.

Plantele trebuie neapărat transplantate regulat. Cel mai bine ar fi să realizați acest lucru primăvara. Când schimbați substratul vechi cu unul nou, planta obține cantitatea necesară de nutrienți, are loc dezvoltarea intensă a sistemului radicular, ceea ce înseamnă că toată planta începe să se dezvolte bine.

Îngrijiți plantele de cameră și fie ca ele să vă bucure întotdeauna, aducând confortul în casa dumneavoastră!

Spor la grădinărit!

sursa:reteteusoare.eu

Visits: 42