iPhone 13 ar putea avea autonomia mai mare si baterii mai bune

Se pare ca multi de plang de cat de repede se descarca noile iPhone 12. Dar lucrurile ar putea sta altfel in cazul viitoarei generatii de telefoane Apple.

Potrivit unui analist Apple destul de sigur pe sine, iPhone 13 – urile s-ar putea sa aiba o noua baterie cu durata de viata mai mare. Aceasta afirmatie vine din partea lui Ming-Chi Kuo, care a fost informat despre un parteneriat intre Apple si furnizorii chinezi de baterii Jialianyi. Parteneriatul are la baza folosirea unei noi tehnologii, intitulata „soft board”.

Analistul mentioneaza ca iPhone 13 si iPhone 13 Mini vor fi primele modele de la Apple care vor avea aceasta tehnologie pentru baterii, in conditiile in care, pana acum, compania a folosit soft board-ul doar pentru antenele LTE ale telefoanelor.

Dimensiuni mai mici, dar performanta crescuta pentru iPhone

Bateriile soft-board se bazeaza pe un material special, numit LCP (Liquid Crystal Polymer). Acestea au mai putine straturi pe circuit board fata de cele folosite pana acum la iPhone-uri, crescand astfel capacitatea bateriei fara a fi necesara cresterea dimensiunilor acesteia. Marime redusa, capacitate crescuta cu viteza mai multa si latenta joasa in ceea ce priveste transferul de date.

iPhone
Bateria unui iPhone 7 ca referinta

Se estimeaza ca 40-50% din productia de baterii soft-board de la Jialianyi va fi rezervata de catre Apple pentru iPhone 13 si varianta sa Mini. La randul sau, compania din China se asteapta sa obtina profituri uriase prin acest parteneriat, caci Apple va renunta la o buna parte din ceilalti furnizori cu care lucra in trecut.

Cu avantajele tehnologiei soft-board, Apple nu ar mai avea de ce sa sacrifice din dimensiunile iPhone-urilor. De fapt, avand o baterie puternica dar mica, modelele ar putea deveni din ce in ce mai subtiri.

Interesant este ca observatia coincide cu o alta stire importanta. LG lucreaza la un display OLED pentru viitoarea generatie iPhone. Aceste display-uri vor reduce din consumul bateriei cu pana la 20%, lasand energia sa fie folosita de alte functii mai importante. Se spune si ca OLED-urile astea vor face parte dintr-o noua serie de display-uri 120Hz, daca e sa dam crezare planurilor urzite de Apple.

Visits: 58