The Last of Us – Serialul primeste unda verde de la HBO

De cand cu PS5-ul si cu Game Awards 2020, The Last of Us a devenit mai mult decat un „cult classic” al gaming-ului. A devenit si un simbol al creatiei si al fuziunii dintre jocurile video si povestile captivante. Ori asta, ori companiile s-au prins ca pot sa faca bani frumosi de pe urma succesului imens de care TLoU se bucura.

Recent, Hollywood Reporter a confirmat faptul ca un serial bazat pe The Last of Us a fost aprobat de HBO, urmand sa intre curand in productie. Craig Mazin si Carolyn Strauss (showrunner-i pentru Chernobyl) si Neil Druckmann, game writer-ul titlului cu pricina, se vor ocupa de serial. Alaturi de acestia sunt PlayStation Productions, Word Games si, bineinteles, Naughty Dog.

Reprezentantii HBO sunt incantati sa colaborele cu cei doi creatori, sperand ca adaptarea The Last of Us sa fie un entry point pentru nou-veniti, dar si unguent pe sufletul fanilor infocati. Nu au fost mentionate prea multe detalii, dar sunt sanse mari ca povestea sa respecte firul narativ al primului joc, unde Joel trebuie sa o scoata pe Ellie din zona de carantina. De aici, stim cu totii ca urmeaza o calatorie violenta si dura, dar emotionanta.

Atat showrunner-ii, cat si reprezentantii HBO promit ca serialul nu va altera in niciun fel povestea din The Last of Us. Potrivit acestora, scopul serialului este sa-i faca pe fani sa se „indragosteasca din nou de lumea jocului”.

Teoretic, productia pentru serial incepuse in luna martie a acestui an, urmand ca episodul pilot sa fie lansat cat de curand, insa conflictele in materie de organizare s-au dovedit a fi foarte problematice. In acest sens, confirmarea oficiala survine de-abia acum, intrucat reprezentantii si showrunner-ii sunt determinati sa conlucreze ferm si eficient.

Visits: 46