PC-urile cu Windows 10 ar putea rula aplicații Android anul viitor

PC-urile cu Windows 10 ar putea rula aplicații Android anul viitor

E cunoscut faptul că lipsa de aplicații a dus la dispariția sistemului de operare Windows Phone și implicit, a telefoanelor Microsoft. Nu putem spune nici despre magazinul de aplicații din Windows 10 că oferă prea multe aplicații de calitate. Acestea fiind spuse, compania încearcă acum să implementeze posibilitatea de a rula aplicații Android pe PC-uri. Aflăm astăzi că această caracteristica ar urma să fie integrată în anul 2021.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Zvonurile despre noua caracteristică au apărut încă de acum câteva zile. Chiar site-ul nostru soră, mobilissimo.ro, scria despre aceasta acum ceva timp. Iată că astăzi apar noi detalii.

Potrivit unei surse sigure, jurnalistul Zac Bowden, Microsoft lucrează în prezent la o soluție care va permite utilizatorilor rularea aplicațiilor Android în Windows 10. Zac afirmă că funcția va fi implementată curând, poate chiar la începutul anului viitor. Jurnalistul nu oferă însă detalii despre modul de implementare al acestei caracteristici.

Samsung

Desigur, utilizatorii de terminale Samsung pot deja să ruleze aplicații Android pe Windows 10, mulțumită parteneriatului strategic dintre Microsoft și Samsung. Totuși, funcția ar urma să fie disponibilă pentru orice telefon Android, indiferent de brand.

Microsoft nu este însă cea mai bună companie când vine vorba despre implementare, iar acestea sunt încă speculații. Ne amintim și de Project Astoria, care era un sistem de portare al aplicațiilor Android pe Windows 10. Deși ar fi fost o funcție utilă, dezvoltarea proiectului s-a oprit prin 2016, după ce beta-ul nu a avut succes.

Vom vedea caracteristica în Windows 10?

Funcția are însă șansa să vadă lumina zilei de această dată. Având în vedere faptul că Apple a făcut posibilă rularea de aplicații iOS odată cu macOS Big Sur. Microsoft n-ar vrea să se lase mai prejos și să ofere o alternativă cât mai rapid. Totodată Huawei are deja un ecosistem bine pus la punct și oferă deja suport pentru rularea a până la 3 ecrane în Windows 10.

Astfel, caracteristica are toate șansele să fie implementată în 2021, însă Microsoft încă trebuie să găsească o soluție pentru implementarea acesteia la nivel de OS pentru zeci de brand-uri de telefoane Android.

Visits: 62