Microfonul de pe PS5 te inregistreaza de fiecare data cand faci un achievement

Daca ti-e teama ca telefonul tau de la Huawei te asculta atunci cand ceri kilogramele de cartofi de la piata, stai sa vezi ce-i de capul PS5-ului. Se pare ca jucaria de la Sony, alaturi de microfonul incorporat in DualSense, la fel ca si cel plasat pe headset, inregistreaza automat nu doar mici clipuri fix cand faci un achievement, ci si iti inregistreaza si vocea.

Un tip a postat pe reddit demonstratia functiei despre care nu stia absolut nimeni pana in momentul de fata. Dupa ore intregi de chin, jucatorul a reusit sa faca una cu pamantul un boss in Demon’s Souls pe PS5, iar momentul cathartic a fost surprins de consola.

Chestia asta este pe cat de ciudata, pe atat de interesanta. Cu ajutorul ei, poti sa revezi momentele in care ai iesit victorios si te-ai facut cu un achievement. Dar poti iti revezi si reactiile mai mult sau mai putin jenante. „By default”, se pare ca microfonul de pe controller-ul si headset-ul de PS5 se activeaza automat odata ce pornesti consola, asa ca esti nevoit sa il dezactivezi manual, sau macar sa nu zbieri ceva ce te-ar putea face sa intri in pamant de rusine mai tarziu.

First time Souls player. I didn’t realise that the PS5 records your microphone’s audio whenever you get a trophy. Whoops. from PS5

Trateaza PS5-ul ca pe un meeting pe Zoom

Ce ti-e si cu tehnologia asta…De cand cu PS5 si Xbox Series-urile, lumea parca a innebunit, si auzi peste tot de gafe si povesti de succes in egala masura. Poate ca esti printre norocosii care au comandat consola si au si primit-o, spre deosebire alti nefericiti care s-au trezit la usa cu hartie igienica in loc de PS5. Poate ca te plictisesti si vrei sa te joci ping-pong cu Xbox Series X-ul. Dar cert este ca, pe zi ce trece, descoperim tot mai multe smecherii la aceste console. Sau, dupa cum umbla vorba prin popor, „omul cat traieste invata”. Iar la capitolul asta ar fi bine sa ne obisnuim sa dezactivam (sau nu?) microfonul de PS5, exact ca la meeting-urile online de pe Zoom.

Visits: 56