Tehnologiile Huawei 5G vor fi interzise in UK

Decizia vine ca o completare la anuntul din iulie 2020 facut de guvernul Regatului Unit cu privire la tehnologiile Huawei.

In iulie 2020, guvernul a declarat interzicerea achizitionarii de echipamente produse de Huawei incepand cu ianuarie 2021. Acum, la aceasta lege se adauga si interzicerea instalarii si utilizarii tehnologiilor 5G ale producatorului chinez, incepand cu septembrie 2021.

Aceste regelementari fac parte din planul guvernului de a elimina tot ceea ce tine de Huawei pana in 2027. Dupa cum ati ghicit, motivul este acelasi ca in cazul Statelor Unite ale Americii: securitatea nationala.

Huawei „pe ocolite” nu prea merge

Companiile de telecomunicatii care incearca sa fenteze noua lege nu au scapat nici ele. Recent, s-a constatat ca aceste companii si-au facut depozite uriase de produse Huawei, in pregatire pentru reglementarea din ianuarie 2021. Chiar daca acestea, in teorie, au voie sa-si pastreze echipamentul odata cu intrarea in vigoare a legii in septembrie, companiilor le este interzis sa inceapa orice demers pentru trecerea la tehnologiile 5G oferite de Huawei.

Noua lege va fi dezbatuta saptamana aceasta in Parlament. In cadrul sedintei, se va discuta promulgarea acesteia, precum si sanctiunile aplicate in cazul nerespectarii. Conform prevederilor continute de Telecommunications Security Bill, companiile care incalca aceasta lege vor fi sanctionate cu 100.000 de lire pe zi.

Nokia si Ericsson au profitat de ocazie si au ochit si ei cateva contracte prin care preiau rolul gigantului Huawei. Asta pica la fix cu planul guvernului de a investi 250 de milioane de lire in progresul companiilor ceva mai marunte, motivandu-le sa vina chiar ele cu tehnologiile pe care Regatul Unit le usuie atunci cand vine vorba de Huawei.

Initiativa asta doreste sa reduca din impactul pe care inalturarea subita a tehnologiilor Huawei il va avea asupra retelelor 5G ale tarii. In acelasi timp, legea ar facilita crearea asa-zisului National Telecoms Lab, alaturi de implicarea in dezvoltarea une thenologii open radio.

Visits: 54