ASUS ZenBook Flip S (UX371EA) Review: Cel mai versatil convertibil din lume

ZenBook Flip S

ASUS ne-a pregătit o plăcută surpriză cu noul său dispozitiv convertibil ZenBook Flip S, dotându-l cu un impresionant ecran OLED, pe lângă toate celelalte specificații de top. Testele pe care le-am făcut mi-au lăsat o impresie foarte bună și am apreciat combinația redutabilă între portabilitate și performanță, acest laptop pretându-se multor scenarii de utilizare imaginabile. Este un laptop ideal atât pentru activități productive la birou, cât și pentru divertisment acasă, un companion excelent și atunci când ne aflăm în mișcare. Dar, să o luăm metodic!

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cea mai impresionantă caracteristică a noului convertibil este introducerea, în premieră de către ASUS, a panourilor OLED în laptopurile din clasa consumer. Ce înseamnă asta este că ai parte de o calitate excepțională a imaginii OLED la rezoluție 4K, la o luminozitate impresionantă de 500 de niți. Culorile redate sunt extrem de precise și este acoperit 100% spațiul de culoare DCI-P3.

În plus, beneficiezi și de certificare PANTONE și de un contrast de 1.000.000:1. Panoul OLED de 13,3 inchi face din ZenBook Flip S un excelent dispozitiv pentru urmărirea de conținut. Vei fi impresionat de calitatea clipurilor video de pe YouTube sau de conținutul Netflix în mod HDR.

ASUS nu este la primul său rodeo în materie de laptopuri convertibile și experiența acumulată în timp se vede. Chiar dacă arată ca un laptop tradițional, noul ZenBook Flip S poate fi folosit în nu mai puțin de 4 scenarii de utilizare: mod laptop, mod tabletă, mod cort și mod de prezentare.

Construcție și design

Aflăm că laptop-ul ASUS ZenBook Flip S are tăieturi Red Copper cu diamantul pentru capac și carcasă, care se asortează perfect finisajului prestigios Jade Black. Primim și un finisaj unic cu cercuri asimetrice ZenBook este pe capac, o suprafață odihnitoare ca aspect și sofisticată ca aparență.

ZenBook Flip S

Greutatea lui ASUS ZenBook Flip S este de doar 1,2 kg și are un profil cu o grosime mai mică de 14 mm, ceea ce rezultă într-un format suplu ușor de transportat. Balamaua ASUS 360° ErgoLift folosită aici permite ecranului să fie rabatat în orice poziție, în funcție de nevoile de utilizare din respectivul moment. Balamaua a fost testată pentru o durabilitate de peste 20.000 de cicluri deschis/închis. De asemenea ErgoLift înclină automat tastatura în momentul în care laptopul este deschis.

Acest design nu doar că îți permite să tastezi mai confortabil, ci mărește și spațiul pentru ventilație de sub carcasă, pentru o disipare îmbunătățită a căldurii. Mai trebuie să știți că laptop-ul are și suport pentru stylus-ul ASUS Pen 2.0 SA201 (disponibil opțional), un pen activ cu 4.096 de niveluri de senzitivitate a presiunii. Un astfel de accesoriu permite utilizatorilor să creeze lucrări mai detaliate și mai vii. Stiloul are o autonomie a bateriei de până la 12 luni.

Display ZenBook Flip S

ASUS ZenBook Flip S UX371 are un ecran OLED 4K tactil de 13,3 inch. Avem rezoluție de  3.840 x 2.160 pixeli și un timp de răspuns de doar 0,2 ms. Aflați și că aici se oferă acoperire pentru 100% din spațiul de culoare DCI-P3, care este folosit pe scară largă în industria cinematografică. Asta nu este tot, pentru că apare și certificarea PANTONE® Validated pentru a oferi cea mai bună acuratețe a culorilor.

ZenBook Flip S

Panoul OLED folosit de ASUS aici este calibrat să reproducă fidel culorile într-un volum de culoare 3D, care arată ce va reda panoul la un gamut de culoare 100% DCI-P3
cale să, indiferent de nivelul de luminozitate. Volumul de culoare al acestui OLED este de până la 1,6 ori mai mare decât cel al unui panou tradițional LCD.

ZenBook Flip S

Contrastul ajunge aici la 1.000.000:1 și panoul este certificat VESA DisplayHDR ™ 500 True Black, care poate suporta până la 500 de niți de luminozitate maximă și 0,0005 niți de negru profund. Cu un contrast extrem și o reproducere precisă a culorilor la orice nivel, totul arată foarte clar și vibrant, chiar și în zonele cu conținut mai întunecat. Avem și certificarea TÜV Rheinland pentru lumină albastră redusă și imagini fără pâlpâiri promite un confort mai mare pentru ochii tăi, chiar și după multe ore de utilizare.

Tastatură și trackpad

În continuare vorbim despre tastatura iluminată edge-to-edge integrată aici pe compactul ZenBook Flip S. Aceasta are o distanță de 19,05 mm între mijlocul unei taste și mijlocul tastei adiacente, păstrând multe dintre tastele funcționale folosite în mod frecvent, ceea ce permite utilizatorilor să tasteze confortabil și precis. Tastatura include, de asemenea, tastele funcționale Home, Page Up, Page Down și End. Tastele au o indentație de 0,12 mm și cursă de 1,4 mm.

ZenBook Flip S

De asemenea, avem și NumberPad 2.0 – o tastatură numerică iluminată cu LED integrată în touchpad, care suplinește lipsa tastelor numerice din laptopurile compacte. Un senzor cu o singură atingere în partea dreaptă sus a touchpad-ului activează sau dezactivează NumberPad-ul, iar o apăsare pe iconița din stânga sus îți permite să alegi unul dintre cele două niveluri de luminozitate disponibile.

Performanță ZenBook Flip S

ASUS ZenBook Flip S UX371 este echipat cu următoarea generație de procesoare Intel Core. Suportă la 16 GB de memorie și SSD NVMe PCIe 3.0 de 1 TB și are porturi Thunderbolt 4, HDMI 1. 4 și USB 3.2 Gen 1 Type-A. Toate aceste opțiuni asigură o conectivitate cuprinzătoare. ASUS ZenBook Flip S vine echipat cu o baterie de 67 Wh, care poate oferi până la 15 ore de autonomie, mai mult decât suficient pentru a acoperi o întreagă zi de muncă sau de distracție.

ZenBook Flip S

La interior avem un proces Intel Core i7, cu grafică Intel® Xe. Aceasta din umră include cea mai recentă tehnologie grafica de la Intel, care oferă utilizatorilor un nivel de performanță comparabil cu al unei plăci grafice discrete. Opțional laptop-ul poate fi echipat modul de memorie de mare viteză 32 GB + 512 GB Intel Optane Memory H10, pentru o creștere de 1,35 ori a vitezei de acces la date.

Stocarea Intel Optane oferă viteze apropiate de cele ale DRAM, dar cu capacitatea și non-volatilitatea stocării convenționale de tip SSD sau HDD, adică nu pierde ce este stocat atunci când PC-ul este oprit. Comparativ cu un PC configurat similar, dar cu un SSD, Intel
Optane Memory accelerează semnificativ lansarea și timpii de încărcare pentru fișiere, aplicații care folosesc intensiv grafica și jocuri.

Conectivitate

ZenBook Flip S este echipat cu tehnologia ASUS WiFi Master Premium. Integrează o rețea Intel® WiFi 6 pentru performanțe mai rapide în transmisia de date wireless. De asemenea, adaugă și soluțiile WiFi SmartConnect și WiFi Stabilizer pentru acoperire mai mare, stabilitate și o experiență de rețelistică wireless perfectă. Primim card de rețea wireless dual-band încorporat Intel® AX201 WiFi 6 (802.11ax) care oferă viteze de până
la 2,4 Gbps și asigură un flux de date de 3 ori mai mare și o capacitate a rețelei de 4 ori mai mare decât WiFi 5 (802.11ac).

ZenBook Flip S

Mai avem și Bluetooth 5.0, 2x porturi Thunderbolt 4. Acestea din urmă suportă o lățime de bandă pentru date de până la 40 Gbps. Oferă și ieșiri duale 4K sau o singură ieșire către un ecran 8K. Oferă și suport USB 4.0. Mai avem 1x port HDMI 1.4, 1x USB 3.2 Gen 2 Type-A. Ele sunt utile pentru conectarea facilă a lui ASUS ZenBook Flip S la un ecran 4K la 60 Hz. Sau la dispozitive de stocare sau la extinderea conexiunilor. Nu avem jack audio, dar în cutie găsim un dongle USB-C la 3,5 mm, cu certificare Hi-Res Audio.

Sunet

Ajungem și la capitolul sunet acolo unde ASUS aduce pe acest laptop certificare Harman Kardon. Sistemul audio a fost tunat cu atenție de experții din echipa ASUS Golden Ear. Există un amplificator inteligent care sporește volumul previne deteriorarea pe termen lung a bobinelor de voce sensibile ale
boxelor. De asemenea, laptop-ul are tehnologia ASUS AI Noise- Canceling Audio. Aceasta asigură faptul că utilizatorii aud și pot fi auziți cu claritate în orice scenariu.

Autonomie

ASUS ZenBook Flip S oferă baterie de 67 Wh care livrează o incredibilă autonomie de 15
ore (cu un panou de 1 W). Asta permite o zi întreagă de lucru fără să fi nevoiți să încărcăm laptopul. Avem și funcție de încărcare rapidă, care poate încărca bateria de la 0% la 60% în doar 49 de minute. Primim și suport USB-C Easy Charge. Înseamnă că ZenBook Flip S poate fi folosit cu o largă gamă de încărcătoare standard USB-C (5V – 20V). Are adaptor de 65W la pachet.

Concluzie

ASUS ZenBook Flip S stă excelent la capitolul imagine, cu spectaculosul său panou OLED cu rezoluție 4K. Performanțele oferite de hardware-ul de top îi conferă un nivel considerabil de versatilitate. Poate fi astfel folosit în multiple scenarii și pentru sarcini dintre cele mai diverse. Este ideal atât pentru lucru, cât și pentru divertisment.

ZenBook Flip S

Designul specific ZenBook rămâne la fel de atractiv, iar finisajele sunt atent lucrate, la un nivel înalt de calitate. Nu este un sistem pentru jocuri video solicitante, însă strălucește la capitolul divertisment, redând impecabil orice tip de conținut. Dar vei avea nevoie de o pereche de căști wireless. Asta dacă nu vrei să folosești dongle-ul care înlocuiește jack-ul audio clasic.

Așadar, noul ZenBook Flip S este recomandat pentru aproape orice tip de utilizare. Poate deveni cel mai bun companion digital pe care l-ai avut vreodată.

Preț și disponibilitate ZenBook Flip S

ZenBook Flip S este deja disponibil pe plan local și câteva prețuri practicate de către retaileri aveți listate mai jos:

  •  i7-1165G7, 13.3″ UHD OLED, Touch, 16GB, 1TB SSD, Intel® Iris® Xe, Windows 10 Pro: 8.999 lei (eMAG) / 8.049 lei (Altex)
  • i7-1165G7, 13.3″ Full HD Touch, 16GB, SSD 1TB, Intel® Iris Xe, Windows 10 Pro: 7.499 lei (Altex)

Visits: 39