Aptera a anunțat un vehicul electric cu design futurist care se poate încărca de la Soare

Aptera Paradigm
Aptera a anunțat un vehicul electric care se poate încărca de la Soare

Aptera este o companie care a dispărut în anul 2011, după ce nu a reușit să obțină finanțare pentru mașina sa electrică cu trei roți. Aparent, a revenit cu un nou vehicul electric care nu ar avea nevoie de încărcare niciodată. Aceștia pretind că noul model poate parcurge până la 1600 de kilometri. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul vehicul cu trei roți este de două persoane sau doi adulți + un animal de companie (conform specificațiilor). Acoperișul solar al acestuia poate oferi o autonomie de până la 72 de kilometri per zi de încărcare. Astfel, autonomia de 1600 km pare posibilă, deși cei de la Car and Driver subliniază că acesta nu ar funcționa doar pe energie solară.

Aptera Paradigm

Chris Anthony, cofondatorul companiei declară într-un comunicat de presă: “Cu tehnologia Aptera’s Never Charge, puteți conduce prin intermediul soarelui. Acoperișul încorporat vă menține bateria completă, veți ajunge pur și simplu oriunde doriți. Tehnologia Never Charge este încorporată în fiecare model Aptera și este conceput astfel încât va capta suficientă lumină solară pentru a călători peste 17 000 de km pe an.”

[embedded content]

Mai sus avem și un clip cu viitorul Aptera. Vehiculul are un design futurist și este ușor, conform imaginilor și fișei tehnice a acestuia. Coeficientul de tracțiune ar fi de doar 0.13. Comparativ, Tesla Model 3 are un coeficient de tracțiune de 0.23, iar SUV-ul electric Volkswagen ID 4 se situează la 0.28. Astfel, vehiculul electric Aptera (modelul cu tracțiune față) poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 5.5 secunde, în timp ce modelul cu tracțiune integrală poate ajunge la 100 km/h în doar 3.5 secunde.

Precomenzile pentru modelele Aptera Paradigm și Paradigm Plus au început acum pentru o sumă rambursabilă de 100 USD. Prețul pentru aceste modele va varia între 25.900 USD și 46.000 USD. Se poate ajunge însă la o sumă mult mai mare pentru vehiculele personalizate. Compania se așteaptă ca acestea să fie livrate în anul 2021.

Visits: 48