Windows 10 permite acum dispozitivelor cu procesoare ARM să ruleze aplicații pe 64 de biți

Windows 10
Windows 10 permite acum dispozitivelor cu procesoare ARM să ruleze aplicații pe 64 de biți

Microsoft a anunțat că emularea aplicațiilor și a programelor pe 64 de biți este acum posibilă în Windows 10 pentru posesorii de dispozitive cu procesoare ARM.  Totuși, noul update este încă în faza beta. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Windows on ARM poate rula în prezent doar aplicații și programe native, create special pentru procesoarele pe arhitectură ARM. Aceasta s-a dovedit o problemă pentru mulți utilizatori, din moment ce opțiunile sunt destul de reduse.

Windows 10

Încă din septembrie au apărut zvonuri conform cărora Microsoft dezvoltă un emulator pentru a rezolva problema întâmpinată de utilizatori. Iată că astăzi a și apărut. Microsoft declară:

“În acest preview, puteți instala aplicații x64 din Microsoft Store sau programe din terțe locații. Puteți rula aplicații de productivitate precum Autodesk Sketchbook sau jocuri precum Rocket League. Chrome rulează de astăzi pe platforma ARM64, iar aplicațiile pe 32 de biți pot rula în 64 de biți prin noua opțiune de emulare.”

Potrivit Microsoft, noul update se află încă în dezvoltare, deci încă există o posibilitate să întâmpinăm probleme. Compania a declarat “Unele aplicații pe care încercați să le rulați ar putea să nu ruleze momentan”. Totuși, dacă întâmpinăm probleme, Microsoft ne încurajează să raportăm cât mai repede.

Compania dezvăluie și dispozitivele care ar trebui să aibă parte de cea mai bună experiență. Pe această listă se află Samsung Galaxy Book S, Lenovo Flex 5G și Surface Pro X. Utilizatorii care fac parte din programul Windows Insider sunt încurajați să încerce noua actualizare. Dacă încă nu faceți parte din program, vă puteți înregistra aici.

Visits: 28