Jocurile Halo pentru Xbox 360 isi vor pierde serviciile online in 2021

Daca esti ca mine si inca mai tii prin casa un PS3 sau un Xbox 360, atunci stii ca generatia aceasta deja antica isi da obstescul sfarsit. In mod normal, multe jocuri de PS3 si X360 si-au facut portarea pe consolele last-gen, urmand sa poata fi jucate prin backwards compatibility inclusiv pe hardware-ul current-gen, insa niciodata nu e usor sa te desparti de un prieten vechi.

Microsoft, impreuna cu 343 Industries anunta sfarsitul componentelor online pentru nu mai putin de sapte titluri de pe Xbox 360 din seria Halo. Dezvoltatorii au luat decizia asta dupa ce s-a constatat ca numarul de jucatori activi a scazut dramatic. Prin urmare, a tine in viata serverele pentru batrana consola ar fi fost o risipa de resurse, in conditiile in care tot mai multi playeri aleg sa joace Halo pe PC sau Xbox One dupa ce au cumparat Halo Master Chief Collection, iar copiile fizice pentru fosila din 2005 sunt ca o vanatoare de comori esuata.

Jocurile afectate sunt urmatoarele:

  • Halo: Combat Evolved Anniversary
  • Halo 3
  • Halo 3: ODST
  • Halo Wars
  • Halo Reach
  • Halo 4
  • Halo: Spartan Assault

Adio Halo pe Xbox 360 – „The future is now, old man!”

Desigur, cele sapte titluri Halo sunt disponibile pe Xbox One fie prin Master Chief Collection, fie prin versiunile separate. Serviciile online vor fi inlaturate in decembrie 2021, in jurul perioadei in care Halo Infinite isi va face aparitia pe PC Xbox One si Series X|S, dupa ce 343 Industries a anuntat amanarea lansarii initiale din noiembrie.

Poate ca pentru multi, aspectul acesta este inutil si neinteresant, dar nu putem sa nu tinem un scurt moment de reculegere. In universul gaming-ului, la momentul actual, Xbox 360 si PS3 se afla in moarte clinica, asta daca nu au parasit deja planul existentei. Nu pot spune ca m-am jucat foarte mult pe generatia asta antica, insa am fost placut surprins atunci cand, nu cu mult timp in urma, serverele de Call of Duty: Ghosts inca mai erau in picioare.

La fel ca restul generatiilor, Xbox 360 si PS3 sunt o parte importanta din istorie, iar trecerea lor in nefiinta merita onorata, iar jocurile fizice pe care inca le mai detineti sa fie ca un altar pentru console.

.

.

.

F

Visits: 38