Ce sa NU faci atunci cand vrei sa cumperi un televizor nou si nu ai chef de studii de piata

televizor

Chiar dacă, în prezent, viata cotidiana este invadata de tot mai multe ecrane, de la cel al smartphone-ului pana la cele ale tabletelor, laptopurilor sau computerelor, iar conexiunile la internet ale acestora sunt tot mai stabile si mai puternice, multi oameni inca nu pot trai fara un televizor in casa la care sa vada filme, show-uri TV, evenimente sportive, documentare si alte tipuri de emisiuni.

 

De fapt, deocamdata, televizorul este inca piesa centrala din sufrageria romanilor si chiar are in stapanire si alte camere, cum ar fi dormitorul sau bucataria. Asa ca, atunci cand vine vorba de achizitia unui nou model sau inlocuirea unuia stricat, alegerea acestui device este o decizie importanta.

 

Ca orice mare decizie din viata si la achizitia unui nou aparat TV pot exista o serie de erori, fie din evaluarea gresita a nevoilor, fie din lipsa informarii prealabile.

 

Iata care sunt principalele erori pe care le poti face cand achizitionezi un TV nou si cum le poti evita pentru a fi multumit de alegerea facuta!

 

1. Cumpararea unui smart TV, chiar daca nu ai neaparata nevoie de aceasta tehnologie

 

Daca deja ai acasa un device care are o functie de streaming incorporata sau o consola de jocuri, cel mai probabil, nu ai nevoie sa cumperi un televizor smart.

 

Ceea ce face ca un aparat TV sa fie „smart” este capacitatea acestuia de a oferi aplicatii si acces la internet pentru servicii de streaming. Or, daca deja detii device-uri care pot face acest lucru, ar fi mai inteligent sa investesti diferenta de pret intr-un model clasic, dar cu o rezolutie mai mare sau o tehnologie superioara de fabricatie a display-ului.

 

Daca nu detii astfel de gadget-uri si vrei sa poti folosi streaming-ul de pe internet, poti sa vezi ofertele pentru smart TV-uri si sa alegi un model de calitate.

 

2. Plata unui cost suplimentar pentru un model cu caracteristici pe care nu le vei folosi

 

Probabil ca ai auzit de „marea revolutie 3D” in domeniul televizoarelor. Daca nu, nu te invinui prea mult, deoarece din 2012 incoace a cam disparut de pe radarul noilor tehnologii. Pur si simplu nu existau suficiente televiziuni care sa emita in acest format si nici nu s-a considerat ca este rentabil sa o faca.

 

Tehnologia 3D si chiar cele superioare ei sunt folosite cu succes, in schimb, in industria cinematografica.

 

Concluzia pe care o poti trage de aici este sa nu alegi un model care ofera tehnologii pe care nu prea ai cum sa le exploatezi.

 

3. Alegerea unui model prea invechit

 

Desigur ca pretul joaca un rol important in luarea oricarei decizii de achizitie a unui gadget, cum este si cazul unui nou televizor. Totusi, desi viitorul nu poate fi prevazut cu usurinta, mai ales in domeniul tehnologiei, daca vrei sa cumperi acum un model ar trebui sa dai o suma de bani in plus pentru a cumpara unul care este capabil sa ofere o rezolutie 4K.

 

Rezolutia 4K este adesea intalnita in cazul celor mai bune televizoare ale momentului si aceasta tehnologie ar trebui sa fie acoperitoare in ceea ce priveste display-urile pentru cel putin urmatorii 10 ani, desi au inceput deja sa apara modele 8K.

 

4. Cumpararea de garantie suplimentara

 

De multe ori, achizitia unei perioade extinse de garantie este un cost deloc neglijabil. Poate parea ca este o idee buna, dar daca nu ai acasa copiii care sparg tot ce intalnesc in cale sau daca nu locuiesti intr-o zona unde cutremurele extreme sunt zilnice, este improbabil sa ai nevoie de aceasta protectie suplimentara in ceea ce priveste un televizor. Modelele fabricate in prezent au durate de viata destul de lungi in conditii normale de utilizare, asa ca cel mai bine ar fi sa investesti aceste sume in alte accesorii sau tehnologii.

 

 

Asadar, evitand unele capcane datorate mai mult lipsei de informare temeinica, vei putea face o alegere inteleapta in ceea ce priveste achizitia urmatorului tau televizor, care va continua sa-ti bucure vazul si auzul la un nivel superior fata de cel vechi.

 

Sursa foto: Pixabay.com

Recomanda   afisari
Visits: 112