Căştile AirPods Max au o problemă cu condensarea: picăturile de apă se adună în cupe după utilizare

Dacă eraţi în căutarea unui motiv să nu daţi 3000 de lei pe noile căşti Apple AirPods Max, atunci cred că l-am găsit. O serie de utilizatori ai acestor căşti au început să se plângă de condensul şi picăturile de apă care se adună în cupele căştilor. Asta se întâmplă după o utilizare îndelungată. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ce e drept, condensarea e o problemă comună cu multiple căşti over the ear, doar că în acest caz vina aparţine şi cupelor din metal şi faptului că aceste căşti stau strâns pe cap. Utilizatorul Donald Filimon din Tampa, Florida a postat pe Twitter cu privire la această problemă. El s-a plâns de “urechi calde şi 12 ore de utilizare continuă într-o cameră rece”. Rezultatul? Picături de apă adunate în căşti. Cupele metalice ale căştilor au tendinţa de a rămâne reci, iar pernele pentru urechi permit o sigilare a urechilor, care ar putea captura şi umezeala în acel spaţiu.

Problema e că picăturile de apă au ajuns în drivere şi au provocat probleme de detecţie a urechii, conform aceluiaşi utilizator din Florida. Odată uscate căştile revin la detecţia normală a urechii. Filimon a făcut şi fotografii cu picăturile de apă vizibile pe AirPods Max-ul său. A primit şi răspunsuri pe Reddit ale altor utilizatori cu probleme similare. În general aceia le-au descoperit după sesiuni lungi de fitness. Problema nu e străină mai ales pentru gamerii care poartă căştile în sesiuni lungi de meciuri eSports spre exemplu.

În general “umezeala” e transpiraţie a părului şi urechii, iar sigiliul aplicat de perna căştii şi cupa sa capturează şi umezeala la interior. Acest fenomen a început să fie utilizat ca selling point pentru firme ca EarHugz, care fac protecţii anti transpiraţie pentru căşti. Singurul sfat pe care îl avem deocamdată e să ştergem din când în când Apple AirPods Max cu o cârpă sau să le scoatem de pe urechi la câteva zeci de minute.

Sursa foto

Visits: 75