iPhone Flip – Prototipurile au trecut de prima faza de teste

Vestea ca Apple lucreaza la o serie de iPhone-uri pliabile incepe sa se raspandeasca rapid, iar cateva surse din Asia afirma ca asa-numitul (sau nu) iPhone Flip are deja doua prototipuri care au trecut testele de durabilitate.

Pentru inceput, este important de precizat ca prototipurile in cauza sunt formate din display si sasiu, fara a include si componentele interne. Acestea au fost testate in China, in cadrul unei fabrici detinute de Foxconn, furnizor important pentru Apple.

Unul dintre aceste prototipuri de iPhone are un design „clamshell”, in stilul lui Samsung Galaxy Z Flip. Cel de-al doilea model are un design dual-screen, in stil carte, asa cum se regaseste pe Microsoft Surface Duo, de pilda. Momentan, compania nu s-a decis asupra unui design final, la fel cum nu se stie daca Apple va prefera sa pastreze ambele variante ale posibilului iPhone Flip.

iPhone si goana dupa inovatie?

Intre timp, un alt „docoment” a fost publicat,  (Folding Electronic Devices With Geared Hinges”) iar acesta dezvaluie mecanismul pivotului pe care Apple vrea sa-l foloseasca pentru seria de iPhone-uri pliabile. Mecanismul prezentat este de fapt un mod prin care telefonul va putea fi pliat in ambele sensuri, fie spre interior, fie spre exterior. Motivul invocat ar fi posibilitatea de a oferi utilizatorilor un ecran mult mai mare pe un telefon mai putin butucanos si ceva mai practic.

Bineinteles, documentele de genul asta nu reprezinta confirmarea sau prezentarea unui produs final. In schimb, Apple arata ca ia in considerare mai multe aspecte atunci cand vine vorba de iPhone-ul sau pliabil. In cazul in care iPhone Flip trece cu succes toate testele si indeplineste toate standardele, acesta are sanse sa fie lansat cel mai devreme in 2022.

Din cate se pare, Samsung nu este singura companie determinata sa revitalizeze moda telefoanelor pliabile. Chiar daca producatorul sud-coreean isi propune sa rupa gura targului cu patru modele noi-noute, Apple nu vrea nici in ruptul capului sa se dea batut.

Visits: 70