Hyundai confirmă că lucrează la automobilul electric Apple

După ce la final de 2020 am aflat că Apple a început să se ocupe serios de proiectul său auto şi ne pregăteşte un Apple Car autonom, acum aflăm şi cine l-ar putea produce. Hyundai a confirmat că este partenerul firmei din Cupertino, dar totul se află în faza de discuţii preliminare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cu câteva zile în urmă a făcut furori un material Reuters care spunea că Apple ar vrea să aibă gata maşina prin 2024. Auzisem de Project Titan de ceva vreme şi fix despre asta e vorba aici. Problema e ca la un moment dat departamentul respectiv a fost aproape desfiinţat şi inginerii au fost mutaţi pe alte proiecte. Apple cochetase şi cu producătorii auto din Germania şi se mulţumise la un moment dat doar să lucreze la un sistem de şofat autonom şi atât.

Hyundai Motor readuce chestiunea unui Apple Car pe tapet, susţinând că se afla în discuţii cu Apple, într-un interviu acordat celor de la Korea Economic Daily TV. La cum ştiu eu Apple, firma din Cupertino e mega secretoasă şi partenerii care scapă porumbelul sunt mereu penalizaţi, deci Hyundai probabil doar îşi joacă reputaţia la bursă. Hyundai a şi dat un alt comunicat după ce vestea s-a propagat afirmând că “a primit cereri de cooperare de la multe alte companii cu privire la dezvoltarea de vehicule autonome”.

Apple nu are capacitatea de îşi produce propria maşină, aşa că apelează la terţe părţi. E clar faptul că e nevoie de un partener şi unul mare, care să susţină efortul unui asemenea proiect. Unii s-ar gândi la Tesla, doar că Elon Musk şi Tim Cook nu sunt în relaţii bune, după ce acesta din urmă i-a “dat cu seen” la o ofertă de vânzare Tesla acum câţiva ani. Între timp Hyundai pregăteşte prima sa maşina electrică, Ioniq 5 şi are planul de a lansa alături de sub-brandul Kia 23 de unităţi EV până în 2025. Acţiunile sud coreenilor au crescut cu 19% după ce a apărut vestea colaborării cu Apple.

Visits: 34