Dacia dezvăluie ineditul concept Bigster; Un SUV cu design robust, vibe cyberpunk și un logo nou

Finalul acestei săptămâni ne rezervă o lansare neașteptată, cea a SUV-ului concept Dacia Bigster care surprinde prin design-ul adoptat. Un prim detaliu pe care îl aflăm este acela că vehiculul de față este rezultatul muncii depuse de către noua unitate de business Dacia-Lada. Apare în ecuație și un logo nou despre care vorbim mai târziu în articol

În cazul în care nu știați, Renault a achiziționat Lada în 2017, iar acum o implică iată în proiecte importante. Ce vedem în imaginile de față este un SUV concept pe baza căruia Dacia va crea un model de serie ca parte dintr-o gamă nouă de modele. Acesta ar urma să fie un SUV de segment C, adică unul compact, dar poziționat deasupra actualului Duster.

Dacia Bigster

Bigster ajunge la o lungime de 4.6 metri și Dacia declară că acesta este un vehicul robust, spațios și adaptat pentru escapadele în aer liber. Compania mai declară și faptul că acest concept exprimă viitoarea evoluție a mărcii. Bigster este un vehicul ce oferă esențialul și care evocă spiritul de aventură. Totodată este dovada faptului că un vehicul accesibil poate fi și atractiv.

Dacia Bigster

Din punct de vedere al design-ului, Dacia spune că nu a ales să integreze aici artificii de design precum elemente cromate sau inserții de aluminiu. S-a optat pentru un look de SUV autentic, unul pe care au fost utilizate protecții laterale din material reciclat și nevopsit. Se observă multe muchii ascuțite care contribuie la acest design robust și masiv. Vibe-ul cyberpunk este prezent aici și amplificat de zona frontală cu iluminare LED.

Video Dacia Bigster:

Aceasta cuprinde farurile cu semnătura luminoasă “Y” și grila de asemenea cu LED-uri pentru continuitate. Bara de protecție frontală dar și cea spate merg pe aceeași linie agresivă. La fel stau lucrurile și pe lateral. Ușile spate au un mâner plasat lateral, iar în spate avem noi stopuri LED în forma unui “Y” impunător.

Dacia

Apropo de logo, după cum vedeți acesta se schimbă în cazul acestui concept și nu mai este acea siglă tip “desfăcător de bere” ca pe modelele actuale Dacia. S-ar inspira de la logo-ul DeLorean DMC și avem literele D și C alipite pentru o siglă futuristă. În spate stă scris mare DACIA cu un font modern și multe muchii ascuțite. Încă nu este clar dacă acesta va fi logo-ul oficial Dacia de acum înainte sau dacă va fi folosit doar pe seria viitoare din care face parte și Bigster. O abordare similară vedeam acum câțiva ani pe modele DS de la Citroen, cu logo diferit, asta înainte ca DS să devină brand separat.

Revenind la Bigster, Dacia spune că versiunea de serie va fi echipată cu motorizări alternative și hibride. Până la debutul modelului comercial vom mai avea de așteptat 1 sau 2 ani. În tot acest timp Dacia se poate gândi la un alt nume, unul mai cu rezonanță pentru public.

Visits: 81