Battle.net își modifică în sfârșit interfața

Sincer să fiu, nu mi-a plăcut niciodată interfața pe care o a afișa Battle.net. La modul general. Totul mi se părea atât de nereușit încât ai fi zis că mă uitam la un launcher pentru cine știe ce MMO obscur de tipul 4Story. Bleah!

Cu timpul, Battle.net a introdus mai multe opțiuni și funcții, precum group chats, (live)streaming, ba chiar Blizzard a băgat pe țeavă și o aplicație mobilă pentru chat. Dar interfața a continuat să mă lase rece, așa că am înghițit fără să mă plâng toate schimbările pe care Steam, de pildă, le-a adus în cazul propriului UI.

După un car de ani, se pare că Battle.net primește un update care mai schimbă nițel decorul. Marele 2.0 oferă o interfață mai aerisită și mai ușor de navigat, și te scapă de una din chestiile pe care le detestam la clientul original, și anume lista de prieteni separată.

Battle.net-interfata

Cu Battle.net 2.0, nu va mai trebui să apeși pe drăcia de buton dedicată listei de prieteni, care deschidea încă o fereastră de care trebuia să te ocupi. Acum, totul este mult mai curat, lista de prieteni este dispusă permanent în partea dreaptă, iar iconițele jocurilor au fost mutate în partea de sus, pentru a lăsa mai mult spațiu conținuturilor video promovate și thumbnail-urilor cu știri.

Battle.net cu scaun la cap

În sfârșit, layout-ul cel nou este suficient de deștept încât să nu lase ditamai spațiile libere cum făcea vechiul UI care înghesuia câte un player video sau vreun articol într-o căsuță puchineață.

Battle.net-interfata

Și totuși, este doar un launcher la care te uiți vreo cinci secunde cât aștepți să pornească WoW, Diablo, StarCraft sau Overwatch. O nimica toată, dar pentru mine, cel puțin, Battle.net 2.0 este ca o gură de aer proaspăt, pe care doar americanii își permit să o tragă în piept deocamdată. Pentru noi, iobagii din afara USA, update-ul va sosi puțin mai târziu.

Mult tam-tam pentru ceva neimportant? Nu știu, dar hei, acum poți să dai prin Battle.net folosind doar tastatura, grație noului UI care este optimizat și pentru screen readers.

Visits: 22