Samsung prezintă ISOCELL HM3, senzorul foto de 108MP

În pas cu noile serii de smartphone-uri flagship, Samsung va introduce un senzor foto capabil de rezoluție ultra-high și de auto-focus mult mai rapid.

Senzorul cu dimensiunea de 1/1.33”,pe numele său din buletin ISOCELL HM3, este primul membru al noului line-up de 108 MP grație tehnologiei Samsung. Introduce pixeli de 0.8μm și se adaptează foarte bine la mediile slab luminate.

Pentru a putea oferi un auto-focus mai rapid pe ISOCELL HM3, Samsung îmbunătățește funcția Super PD Plus, crescând acuratețea cu 50%. La asta se adaugă și phase detection auto-focusing (PDAF) pentru sharp focus pe cadrele aflate în mișcare și pentru mediile întunecate.

În ceea ce privește mediile cu iluminare mixtă, cum ar fi ieșirea unui tunel, Samsung ISOCELL HM3 încorporează Smart ISO Pro, o tehnologie high-dynamic-range (HDR) care se folosește de soluția intra-scene dual conversion gain (iDCG).

Samsung-ISOCELL-HM3-Senzor-Foto

Amplasamentul pixelilor este alcătuit din structuri single-color dispuse 3 x 3. Tehnica aceasta face ca ISOCELL HM3 să se comporte ca un senzor de 12MP, dar cu pixeli mari, de 2.4μm. Asta înseamnă light sensitivity crescut atunci când sunt realizate fotografii în medii întunecate.

Cuvinte lungi pentru o boabă de mazăre. Samsung face din ISOCELL HM3 un senzor de imagine forțos, dar cu un consum redus de energie. Interesant este că HM3 va putea constitui o soluție împotriva camerelor foto dispuse într-un layout în relief pe spatele telefonului. ISOCELL HM3 este deja supus producției în masă, și va putea fi utilizat cât de curând, oferind producătorilor de smartphone-uri ocazia de a-și binecuvânta flagship-urile cu cele mai noi tehnologii.

Visits: 40