[REVIEW] Allview Viva H1003 LTE Pro/1 – Tabletă pentru Școala Online, cu 4G, ecran generos, baterie de 6000 mAh și husă kickstand la pachet

Allview Viva H1003 LTE Pro/1
[REVIEW] Allview Viva H1003 LTE Pro/1 – Tabletă pentru Școala Online, cu 4G, ecran generos, baterie de 6000 mAh și husă kickstand la pachet

Ce am mai testat în ultimul timp? Tableta Allview Viva H1003 LTE Pro/1. Numele este într-adevăr, complicat. Ce trebuie să știți însă, este că aceasta este o tabletă dedicată Școlii Online. După cum îi spune și numele, vine cu suport 4G, pentru desfășurarea orelor de oriunde și în orice condiții. Ca bonus, primim o husă kickstand la pachet, iar tableta îndeplinește chiar toate condițiile pentru desfășurarea activităților didactice. În rândurile de mai jos veți afla toate detaliile despre aceasta.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Unboxing

Tableta sosește într-o cutie albă, simplă. Avem logo Allview în partea din stânga sus și logo-ul VIVA și modelul tabletei în partea dreaptă jos. Se deschide prin glisare de jos în sus, iar în prim plan vom regăsi tableta. În partea stângă avem un compartiment unde se află încărcătorul și cablul de încărcare cu port USB-C. La baza cutiei, pe lângă manualele de utilizate, vom găsi husa de protecție cu kickstand de care vă spuneam mai sus.

Construcție / Design / Display

Allview Viva H1003 LTE Pro/1 244 x 172 x 10 mm și cântărește 580 de grame. Partea din spate este construită din plastic mat cu o textură plăcută. În partea superioară prezintă și o zonă texturată, liniară, acolo unde regăsim și o cameră foto de 5 MP cu bliț LED. În partea inferioară găsim și două difuzoare stereo. De menționat că tableta este disponibilă doar pe negru și este gândită pentru a fi folosită în landscape, asemeni unui laptop. Vom găsi butoanele de volum, blocare, jack-ul de 3.5mm pentru căști și mufa de încărcare pe muchia din partea superioară a acesteia.

Ne mutăm în partea din față unde găsim un ecran TFT IPS de 10.1 inch și rezoluție HD ( 1280 x 800 pixeli). Totodată, are și suport multitouch. Ecranul este destul de luminos, dar culorile par oarecum “șterse”. Marginile din jurul ecranului sunt destul de mari, însă nu e neapărat un punct slab, având în vedere că este destinată copiilor. Cei mici ar putea să o țină mai ușor în mână fără să acopere ecranul.

Având în vedere că va fi folosită pentru școală, mă gândesc că se va lucra cu PDF-uri, Word-uri și alte documente. Ar fi fost plăcut să vedem o rezoluție FHD pentru acestea.

Dotări

La interiorul tabletei Allview Viva H10003 LTE Pro/1 avem un procesor octa-core MediaTek MT8768. Acest CPU integrează 4 nuclee Cortex A53 de 1.8 GHz și alte 4 nuclee Cortex A-53 tactate la o frecvență de 2.3 GHz. Mai avem 3 GB de memorie RAM și 32 GB de stocare. În plus, tableta vine și cu slot microSD pentru memorie suplimentară, foarte important din punctul meu de vedere. Preinstalat, vom găsi și managerul de fișiere Google pentru a face mai ușor procesul de căutare / deschidere al documentelor de pe memoria internă sau externă. Iată și lista completă de specificații:

 • Display: TFT IPS, 10.1 inch, 1280 x 800 pixeli
 • Procesor: MediaTek MT8768, octa-core
 • Configurații: 3 GB RAM + 32 GB stocare, slot microSD
 • Cameră selfie: 2 mpx
 • Cameră spate: 5 mpx, autofocus, filmare 1080p, bliț LED
 • Conectivitate: 4G LTE, micro SIM, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 5 GHz, USB-C, A-GPS, Glonass, Bluetooth 5.0
 • Altele: jack audio 3.5 mm, difuzoare stereo
 • Baterie: 6000 mAh
 • Dimensiuni: 244 x 172 x 10 mm, greutate 519 grame
 • Sistem de operare: Android 10

Pe partea de conectivitate, m-am bucurat să văd un port USB-C pentru încărcare.Avem și Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 5 GHz, încât apelurile audio/video să nu sufere de lag sau blocări. După cum îi spune și numele, tableta are și slot micro SIM pentru internet 4G LTE. Practic, internetul poate fi folosit oriunde și oricând. Allview a adus Android 10 pe această tabletă și deși nu am găsit setări pentru modificarea culorilor, avem opțiuni pentru luminozitate, Dark Mode și un economizor de ecran.

Suport educațional

Allview Viva H1003 LTE PRO/1 este în esență o tabletă pentru educație. Astfel, îndeplinește toate condițiile pentru desfășurarea activităților didactice stabilite de Autoritatea pentru Digitalizarea României, alături de Ministerul Educației și Cercetării conform OUG 144/24.08.2020 și Fondurile Europene POC. Tableta permite urmărirea lecțiilor live de oriunde și oricând prin intermediul camerelor față/spate.

Totodată, se pot instala o mulțime de aplicații din Google Play și să accesăm platforma Jambord. Această aplicație este creată pentru lucrul în echipă de la distanță și permite colaborarea pentru realizarea de teme comune. De asemenea, se pot adăuga note, poze, texte, elemente vizuale și crea schițe pentru a întregi procesul educațional.

Avem și Google Docs prin care putem crea, vizualiza și edita documente în mod facil, dar și Google PDF Viewer, prin care putem citi cărți și accesa documentele PDF mai ușor. În plus, asistentul AVI în limba română prezent aici a primit funcții de învățare pentru copii:

 • Tabla înmulțirii;
 • Arta plastică;
 • Muzică;
 • Călătorind prin Europa;
 • Literatură;

În funcție de subiectul ales, asistentul va pune întrebări, iar copiii pot răspunde vocal, foarte ușor. Bineînțeles, vine și cu funcțiile de căutare aferente prin care se poate afla vremea, deschide aplicații sau naviga pe internet folosind doar vocea.

Pentru părinți, Allview a introdus funcția de control parental prin intermediul Family Link. Aici se pot stabili reguli de utilizare și limite de timp pentru internet. Având în vedere că cei mici au obiceiul de a instala foarte multe jocuri și aplicații, ocupând toată memoria dispozitivelor, este bine-venit.

Autonomie

Tableta H1003 LTE Pro/1 integrează o baterie de 6000 mAh. Aceasta poate ajunge până la 13 ore cu funcțiile de economisire energie activate și fără 4G. Totuși, folosind tableta cu 4G activat, fără moduri de economisire a energiei și luminozitate la 60-70%, ajunge la 6-7 ore de utilizare continuă. Nici în stand-by nu va consuma prea multă energie, iar aplicațiile nu sunt restricționate drastic. Uneori am primit notificări și mail-uri mai rapid decât pe smartphone-ul meu.

Audio și accesorii

Un capitol foarte important pentru un dispozitiv destinat Școlii Online este sunetul. Allview H1003 LTE Pro/1 aduce sunet stereo, redat prin cele două difuzoare din spate. Sunetul este clar, iar volumul este suficient de puternic, astfel că nu vor fi probleme în cazul cursurilor online. Se poate opta totuși și pentru căști, având jack-ul de 3.5 mm în partea de sus pregătit. Ca accesorii, primim husa kickstand în pachet.

Este realizată dintr-un material care imită pielea la exterior. Pe lângă utilitatea acesteia, chiar aduce un feeling premium și are o textură moale la atingere, atât la interior, cât și la exterior. Tableta poate fi plasată în diferite unghiuri foarte facil. Este o adiție importantă, întrucât va fi folosită mult timp în acest fel pentru cursurile online.

Opinii / Experiență de utilizare

Tableta s-a comportat bine pe toată perioada testării. A primit și un update de soft care a adus asistentul AVI, alături de funcțiile educaționale amintite mai sus. Cei 3 GB de memorie RAM și-au făcut treaba, nu s-a blocat și nici nu am simțit să încetinească. Allview a reușit să livreze un sistem curat, având doar aplicațiile utile pentru procesul de educație preinstalate. Ca atuuri aș aminti ecranul mare, luminos, husa kickstand la pachet, difuzoarele stereo și suportul 4G, foarte important. Un minus pentru mulți ar fi culorile ecranului, nu foarte vii.

Bateria este destul de generoasă. Mă gândesc că mulți o vor folosi și ca dispozitiv media și entertainment, nu doar pentru Școala Online. Își face treaba de minune folosită și în acest mod. Am navigat pe internet, am scris mail-uri, am urmărit YouTube și Netflix fără probleme.

Cu toate că tableta este destinată învățării, am încercat și Google Stadia pe ea, întrucât vine cu suport pentru banda de 5GHz. Conexiunea a fost stabilă și am reușit să conectez un controller de PS4 prin Bluetooth și să joc Destiny 2. Mi-ar fi plăcut totuși să vină cu un cablu OTG – Type-C direct în cutie, întrucât cei mici ar putea utiliza mai ușor un mouse pe fir. Funcționaeză totuși cu unul Bluetooth.

Preț și disponibilitate

Tableta Allview Viva H1003 LTE Pro/1 sosește la un preț de 1099 lei. Totuși, are parte de o reducere specială în această perioadă pe site-ul allview.ro, fiind listată la prețul promoțional de 899 lei.

Visits: 73