GPD Win 3 este un PC de gaming de dimensiunea unui Nintento Switch

GPD Win 3
GPD Win 3 este un PC de gaming de dimensiunea unui Nintento Switch

Aflăm astăzi despre existența unui PC “de buzunar” destinat gaming-ului. GPD Win 3 este un dispozitiv similar cu Nintendo Switch. Acesta rulează Windows 10 și vine cu CPU Intel de ultimă generație. Toate detaliile mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Consolele portabile au început să redevină populare odată ce Nintendo Switch a fost anunțat. Sony nu a mai lansat o consolă portabilă din 2011, iar Microsoft nu a avut niciodată una. Telefoanele de gaming precum ROG reușesc să livreze o experiență similară prin controllerele Kunai atașate.

Totuși, GPD s-a specializat în ultimii ani pe acest tip de produse. Compania încearcă să aducă cât mai multă tehnologie într-un corp compact. Ultimul lor produs se numește GPD Win 3 și este o consolă de gaming / PC de buzunar, întrucât rulează WIndows 10. Designul este inspirat de Sony VAIO, mecanismul pe șină dezvăluind o tastatură full, tactilă. De partea de control în jocuri se ocupă cele două părți laterale care prezintă butoanele unui controller de Xbox.

Integrează un procesor Intel Core Gen 11, 16GB de memorie RAM (4266 MHz) și 1TB de memorie SSD M.2. Aș zice că partea de grafică este ușor neglijată, întrucât avem la dispoziție doar grafică integrată Intel Iris Xe. Mai jos avem și un demo, consola rulând nativ Red Dead Redemption 2.

[embedded content]

Bineînțeles, detaliile nu sunt la cel mai înalt nivel, ecranul având 5.5 inch în diagonală și rezoluție 1280 x 720 pixeli. În același timp, rezoluția scăzută este tocmai cea care îi permite lui GPD Win 3 să ruleze asemenea titluri în 40+ FPS.

Prețuri și disponibilitate

Momentan, proiectul este listat pe platforma de crowdfunding Indiegogo, depășind cu mult suma necesară pentru a se înfăptui. Totodată, dispozitivul a primit și un dock prin care se poate conecta la un monitor extern și folosit exact ca un PC, pentru 50 USD în plus. Iată prețurile și configurațiile care vor exista:

  • Intel Core i5-1135G7/16GB/1TB – 799 dolari
  • Intel Core i7-1165G7/16GB/1TB (negru sau argintiu) – 899 dolari
  • Opțional: Dock GPD 3 – 50 dolari

Visits: 60