Honor lansează primul smartphone după separarea de Huawei

După ce Huawei s-a descotorosit de brandul său care viza gadget-uri budget-friendly, nu prea s-a mai auzit nimic de Honor.

Până recent, când Honor dă de veste că au în pregătire primul smartphone din noua era post-Huawei. Este vorba de V40 5G, membru al viitoarei familii care va fi cunoscută în afara Chinei drept „View”.

Honor V40 are un display 6.72-inch OLED cu 120Hz refresh rate. Are sub capotă un procesor MediaTek Dimensity 1000+, cu o baterie de 4,000mAh care se poate încărca wireless la 50W sau cu fir, la 66W.

Pe partea de camere foto, Honor V40 are un senzor de 50 MP la 1/1.56-inch. Ca memorie, telefonul are 8 GB de RAM și o stocare de 128 GB sau 256 GB.

Chiar dacă Honor s-a despărțit de Huawei spre finele lui noiembrie 2020, seria de smartphone-uri V/View se aflau deja în producție. Odată cu marea schimsă, apare și o idee mai creață. Dacă Honor nu mai este pe felie cu Huawei, atunci telefoanele V nu vor mai fi constrânse de lipsa Play Store-ului Google și de introducerea forțată a Huawei AppGallery, care mai are destul de mult de lucru până să fie o platformă fiabilă.

HUAWEI AppGallery pe toate dispozitivele Android, dar mai e de lucru

Cu toate astea, Honor nu va mai avea cum să se bazeze pe Huawei pentru a beneficia de furnizori, ceea ce înseamnă că fiul rătăcitor va trebui să se reorienteze, străduindu-se, totodată, să crească în rang și să devină un nume de referință și mai independent decât orice lecție de istorie despre România

Visits: 80