Signal „împrumută” cele mai bune funcții WhatsApp ca să atragă mai mulți utilizatori

După scandalul cu WhatsApp și prelungirea termenului-limită pentru semnarea pactului cu diavolul, Signal este una din aplicațiile care a câștigat un număr impresionant de utilizatori.

Pentru că tot mai mulți, inclusiv lideri politici și celebrități, abandonează nava, refuzând să-și împartă datele cu Facebook, dezvoltatorii din spatele lui Signal au prins ocazia și au început să fure cordodușe din grădina vecinului.

Mai exact, tot ce avea mai bun WhatsApp-ul va fi integrat și pe Signal, minus partea cu ascultatul telefonului și politici de confidențialitate făcute pe genunchi. Până la opt participanți pe un group call? Bifat. Criptare end-to-end și mesaje care se autodistrug? Bifat. Stickere animate și fundal personalizabil? Bifat. Low data mode? O avem și p-asta.

Ceea ce îi lipsea lui Signal este introdus acum, și n-a fost nevoie decât de un întreg circ pe Internet. Update-urile vor fi introduse pe rând, așa că toți lupii de mare care schimbă corabia vor avea, în cele din urmă, parte de setul complet oferit de aplicație.

După cum afirmă Pavel Durov, fondatorul Signal, ceea se se întâmplă aici este „ce mai mare migrare digitală din istoria omenirii”. Puțin cam dramatic, dar suficient de satisfăcător atunci când mănânci floricele așteptând să vezi cum o să-i sară țandăra lui Zuckerberg.

Dacă până și președintele Franței, Emmanuel Macron, a dat cu flit WhatsApp-ului, nu strică să arunci un ochi pe alte aplicații cât de cât mai sigure și mai puțin iscoditoare.

Visits: 50