SpaceX a lansat un număr record de sateliți cu o singură rachetă; Misiunea Transporter-1 a fost încheiată cu succes

SpaceX
SpaceX a lansat un număr record de sateliți cu o singură rachetă; Misiunea Transporter-1 a fost încheiată cu succes

Cu o întârziere de o zi, SpaceX a doborât astăzi un record, misiunea Transporter-1 fiind realizată cu succes. Compania lui Elon Musk a lansat un total de 143 de sateliți în orbită cu o singură rachetă – Falcon 9. Toate detaliile le aflați în rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vă reamintesc că racheta Falcon 9 a lansat și nava Crew Dragon 2 spre Stația Spațială Internațională cu câteva săptămâni în urmă. Aceasta a reușit astăzi să aterizeze pe platforma din Oceanul Atlantic cu succes, după lansarea a 133 de sateliți comerciali și guvernamentali și 10 sateliți Starlink. Aceasta a fost prima misiune SpaceX în cadrul programului “SmallSat Rideshare“.

Proiectul încearcă să vină în ajutorul clienților care nu și-ar putea permite lansarea sateliților de dimensiuni mici. Prețul este “relativ mic”, începând de la 1 milion de dolari. Cu alte cuvinte, programul creat de către Elon Musk este în competiție directă cu Rocket Lab și Virgin Orbit. Cele două companii menționate oferind de asemenea servicii similare la prețuri accesibile.

SpaceX a lansat în trecut peste 800 de sateliți pentru a oferi internet în bandă largă la nivel global. Totuși, sunt necesari încă câteva mii pentru ca acest lucru să se realizeze. Elon Musk spune că este o investiție de 10 miliarde de dolari care poate aduce profit 30 de miliarde de dolari anual pentru a ajuta la finanțarea programului Starship pentru rachete interplanetare.

Visits: 44