La fiecare contract de achiziţii, guvernul britanic anunţă şi numărul de noi locuri de muncă. Pentru prototipul dronei care va lupta alături de piloţi, au fost alocate 30 milioane de lire sterline şi se vor crea peste 100 de locuri de muncă

Piloţii britanici vor avea drone să-i ajute în lupte. Prima dronă prototip care va putea zbura alături de un pilot britanic va fi construită în următorii trei ani. Contractul a fost semnat pentru 30 milioane de lire sterline şi va aduce peste 100 de locuri de muncă în Belfast, a anunţat Ministerul Apărării, conform ukdefensejournal.org.uk.

Sursă foto: Twitter

Conform Forţelor Aeriene Regale, avionul fără pilot va fi construit să zboare la viteză mare alături de un avion clasic şi va fi înarmat cu rachete şi aparatură de supraveghere şi cercetare.

Cunoscute ca ‘loyal wingman’, aceste aeronave fără pilot vor fi primele platforme capabile să ţintească şi să distrugă aeronave inamice şi să intercepteze rachete antiaeriene. Compania care conduce proiectul intitulat Team MOSQUITO, în această fază, este Spirit AeroSystems, conform publicaţiei britanice.

Primul prototip la scară reală va fi capabil să zboare în anul 2023, mai spune ukdefencejournal.org.uk.

Visits: 130