Intel a lansat prima placă grafică discretă pentru PC-uri – Intel Xe MAX

Intel Xe Max
Intel a lansat prima placă grafică discretă pentru PC-uri – Intel Xe MAX

Intel produce în principal procesoare. Totuși, compania și-a anunțat prezența și pe segmentul de plăci video anul trecut, în cadrul CES 2020. Astăzi, producătorul a anunțat prima placă grafică discretă pentru PC-uri – Intel Xe MAX.  Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se pare că noul GPU nu este produs în totalitate de către Intel. Acesta este realizat în colaborare cu o companie, încă nemenționată de către Intel. Nu este ceva neobișnuit, întrucât și alți producători precum AMD sau NVIDIA se bazează pe parteneri de producție precum ASUS în realizarea plăcilor grafice.

Cunoscut în trecut după numele DG1, Intel Xe MAX este bazată pe tehnologia plăcii integrale Iris XE regăsită pe CPU-urile mobile. Prin urmare, Intel nu dorește să intre în competiție cu AMD sau NVIDIA pe nișa de gaming. Aceasta are 80 de fire de execuție, 4GB de RAM LPDDR4X și suportă HDR. Totodată, nu se va vinde separat, ci este dedicată PC-urilor preasamblate. Fiind o placă dedicată, Intel crede că poate oferi o performanță mai bună decât cea integrată pe CPU.

Acest GPU discret permite utilizatorilor să conecteze mai multe monitoare 4K, are și AI și foarte important, oferă suport AV1 pentru YouTube, Netflix și alte platforme de streaming. Pentru moment, seria include două modele: o placă cu ventilatoare active și una cu răcire pasivă, ideală pentru PC-urile Office silențioase.  Intel a listat cele două modele chiar pe site-ul său astăzi.

Visits: 61