Un oraș din Germania pune la dispoziție capsule alimentate cu energie solară pentru oamenii fără adăpost

Un oraș din Germania pune la dispoziție două capsule alimentate cu energie solară pentru oamenii fără adăpost

Iarna poate fi brutală pentru oamenii străzii care nu au un loc călduros și sigur unde să se adăpostească. Este un caz nefericit, dar astăzi aflăm că într-un oraș din Germania, Ulm, există capsule alimentate cu energie solară. Aceastea au fost proiectate pentru a ajuta persoanele fără adăpost să treacă mai ușor peste anotimpul răcoros.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceste capsule sunt cunoscute drept “Ulmer Nests” și sunt construite din lemn și metal. Oferă spațiu pentru două persoane și protejează oamenii străzii atât de frig, cât și de ploaie. În plus, mulțumită panourilor solare, acestea nu necesită alte costuri sau complicații legate de cablare. Totodată, există și o rețea radio încorporată pentru ca oamenii din interior să poată comunica cu alții, chiar dacă nu au semnal mobil sau date.

Aflăm că aceste capsule sunt, de asemenea, monitorizate de un asistent social care va fi alertat ori de câte ori capsulele sunt deschise. În urma notificării, asistentul social va ști că cineva folosește capsulele. Acesta va merge dimineață să verifice starea oamenilor fără adăpost și să-i încurajeze să folosească serviciul în continuare.

De asemenea, capsulele sunt curățate și întreținute de grupul caritabil “Caritas Ulb-Alb Donau“. Aceștia se asigură că vor putea fi folosite noaptea următoare. Este al doilea an în care asociația caritabilă pune la dispoziție capsulele destinate oamenilor străzii. Modelul din acest an a primit mai multe îmbunătățiri, permițând o deschidere mai ușoare și o izolare termică mai bună. Vestea că cineva se gândește și la acești oameni, oferindu-le adăpost și protecție este totuși foarte bună. Momentan, există doar două astfel de capsule în Ulm, dar asociația plănuiește mai multe în cazul în care nu vor fi suficiente.

Visits: 38