Tim Drone

Ford începe să investească din ce în ce mai mulți bani în mașinile electrice

Ford tocmai a crescut investițiile în domeniul mașinilor electrice și autonome la 29 de miliarde de dolari. Producătorul auto estima o investiție de 11.5 miliarde până în anul 2022, dar se pare că sumă a fost majorată cu 150%, iar perioada pe care se întinde proiectul a fost de asemenea prelungită până în 2025. Suma va fi împărțită disproporționat, astfel șapte miliarde de dolari vor merge către vehiculele autonome, iar restul de 22 de miliarde vor fi dedicate mașinilor electrice.

Această investiție nu înseamnă că producătorul va lansa doar modele electrice de aici înainte, alături de acestea având și o listă de hibride care vor folosi și combustibil tradițional. Ford se va concentra însă pe dezvoltarea mașinilor alimentate pe baterii. Am văzut asta încă de anul trecut când a fost lansată o dubă Transit electrică, urmând ca în 2021 să primim o versiune electrică a pick-up-ului F150.

Jim Farley, noul CEO al companiei, a susținut că investițiile în zona electrică vor fi bazate pe un plan mai agresiv în încercarea de a face din Ford un nume recunoscut și apreciat când vine vorba de metodele de transport ale viitorului. Tot această direcție o oferă și parteneriatul prin care Google va oferi tehnologia Android producătorului de autovehicule, urmând ca aceasta să fie integrată în milioane de mașini începând cu anul 2023.

Toate aceste măsuri vin ca răspuns în fața celor de pe Wall Street care nu cred că Ford ar fi capabil să țină pasul cu Tesla. Compania lui Elon Musk este singura care a reușit să construiască un business bazat strict pe mașini electrice. În același timp, Ford este un producător tradițional care se joacă în aceeași ligă cu GM și Volkswagen, astfel încearcă să evolueze prin modele precum Mustang Mach-E lansat la finalul anului 2020.

Visits: 33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *