Xiaomi a prezentat primul telefon cu ecran cascadă, curbat pe toate laturile

Xiaomi a prezentat primul telefon cu ecran cascadă, curbat pe toate laturile

Zi mare astăzi pentru Xiaomi. Compania a prezentat conceptul primului telefon cu ecran cascadă, curbat la 88 de grade pe patru laturi. Aproape tot corpul telefonului este acoperit de ecran și nu prezintă porturi sau butoane fizice. Avem detalii despre acesta mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Xiaomi susține că dorește să împingă limitele imaginației cu acest nou concept. Se pare că inginerii companiei au încercat să facă smartphone-ul cât mai simplu cu putință și să aducă cele mai noi tehnologii într-un dispozitiv de buzunar. Avem clipul de prezentare distribuit de Xiaomi pe toate rețelele de socializare mai jos.

[embedded content]

Compania chineză spune că realizarea unui astfel de panou de sticlă, curbat la 88 de grade s-a realizat în urma a mii de încercări. Se pare că pentru a atașa sticla s-a utilizat o procedură de lipire 3D. Eforturile au fost făcute, evident, în încerarea de a inova industria de telefoane mobile. Merită totuși menționat că colțurile dispozitivului nu sunt acoperite de ecran. Astfel, manevrabilitatea ar fi sporită. Din câte vedeți, Xiaomi a lansat public doar conceptul, randarea. Totuși, compania a confirmat că există și un prototip real și funcțional. Nu avem informații când sau dacă acest model va fi disponibil pe piață. De asemenea, nu ni se oferă nici date tehnice despre dispozitiv.

Telefoanele viitorului

Xiaomi crede că telefoanele unibody, fără porturi și fără butoane reprezintă viitorul. Vă reamintesc totuși că nu este prima companie care încearcă acest lucru. Meizu ZERO este primul smartphone lansat fără jack audio, port de încărcare și slot SIM. Încărcarea se realizează wireless, iar slotul SIM este înlocui de tehnologia eSIM. Totuși, acel model nu a fost prea bine primit de către public. Totodată, la excluderea butoanelor de volum pe Huawei Mate 30, utilizatorii s-au arătat nemulțumiți. Rămâne totuși de văzut dacă Xiaomi va prezenta și prototipul real al acestui smartphone care momentan nu a primit nici măcar un nume.

Visits: 72