Patru procesoare Apple se află în curs de dezvolare; În 2021 se vor lansa noi iPhone-uri, iPad-uri și iMac-uri

Patru procesoare Apple se află în curs de dezvolare; Iată ce ne pregătește compania din Cupertino

Un nou zvon dezvăluie faptul că Apple lucrează în prezent la patru noi procesoare. Acestea ar urma să ajungă pe dispozitivele ce vor debuta în 2021 precum noile MacBook-uri, iMac-uri, iPhone-uri și iPad-uri. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit zvonacului Longhorm, compania din Cupertino dezvoltă noi cipseturi în prezent. E de remarcat faptul că aceste 4 CPU-uri dezvăluite pe Twitter de către acesta fac parte din lineup-uri diferite: Seria T6000x și seria T811x. Din păcate, sursa nu menționează la interiorul căror dispozitive se vor afla acestea.

Totuși, cunoaștem faptul că tabletele și smartphone-urile Apple au fost livrate cu CPU-uri din seria 8000 ca număr de model. Prin urmare, putem face o asociere a CPU-urilor T8110 și T8112 cu noile modele de iPhone, iPad sau chiar a Mac-urilor compacte. Cipseturile din seria T600x rămân încă un mister. Compania ar putea dezvolta noi procesoare mai puternice pentru computere precum MacBook Pro, iMac sau chiar Mac Pro Mini despre care am scris cu câteva zile în urmă.

Ce știm până acum?

E bine totuși să privim cu o ușoară reticență aceste informații până vom afla mai multe detalii. Potrivit zvonurilor din trecut, compania din Cupertino plănuiește să înlocuiască întreaga gamă de MacBook-uri și iMac-uri care folosesc în prezent CPU-uri Intel. Noile dispozitive vor integra CPU-uri dedicate, precum M1. Tot în trecut au apărut detalii despre un eventual procesor in-house M2, foarte puternic. Vă reamintesc și faptul că noul CPU M1 reprezintă momentan o amenințare atât pentru Intel, cât și pentru AMD. Acesta se descurcă de minute, atât ca performanță, cât și ca eficiență din punct de vedere energetic.

Cât despre noile iPhone-uri, potrivit mobilissimo.ro, acestea ar căpăta numele “iPhone 12S“, ci nu iPhone 13, așa cum se credea. Design-ul va rămâne în mare parte la fel, însă s-ar putea să vedem îmbunătățiri în ceea ce privește camera, iar ecranul ar integra un senzor Touch ID sub acesta. Notch-ul s-ar putea să devină mai mic datorită unei noi tehnologii de autentificare, iar capacitatea de stocare maximă disponibilă ar ajunge până la 1TB pe modelele Pro. Tot prin intermediul mobilissimo am aflat astăzi că Apple a rezervat 53% din producția de procesoare pe 5nm TSMC.

Visits: 95