Tim Drone

Super Resolution este răspunsul AMD pentru DLSS de la NVIDIA

AMD a făcut furori cu generația de plăci video RX 6000, însă a rămas în urmă când vine vorba de tehnologiile adiționale. NVIDIA și al său DLSS oferă o variantă foarte bună, indiferent dacă vrei să te joci cu sau fără Ray-Tracing, așa că trebuia să vedem un răspuns. Iar AMD ar urma să lanseze în Martie ceea ce este numit Super Resolution: o tehnologie bazată pe inteligența artificială care să facă cam același lucru ca și DLSS-ul de la competiție.

Nu știm mai nimic despre AMD Super Resolution, dar la fel ca și alte tehnologii ale producătorului va fi open-source și cross-platform. Unele zvonuri susțin că tehnologia va folosi API-ul Microsoft DirectML dar nu avem o confirmare în această direcție. Detaliile sunt puține și neclare, dar se pare că primăvara ce urmează să vină în curând va aduce cu ea mai multe informații. Noua tehnologie Super Resolution urmează să fie lansată în luna Martie 2021 ca parte a unui update major de software. Tot această actualizare va aduce schimbări și la Radeon Boost.

Aceasta din urmă este o tehnologie care ajustează în mod dinamic rezoluția pentru a îmbunătăți performanța. Prin intermediul actualizării din Martie, modul de funcționare se va schimba puțin, astfel în loc să afecteze întreaga imagine, se va modifica doar rezoluția unor obiecte în mișcare, cele statice rămânând pe poziție cu scopul de a conserva calitatea imaginii. În combinație cu Super Resolution, AMD ar putea oferi gamerilor soluția pe care aceștia o așteaptă de mult. Și pică într-un moment bun întrucât primăvara ar trebui să aducă și o remediere a problemelor cu stocurile.

Visits: 14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *