Zoom introduce Studio Effects pentru conferințe ceva mai deosebite
Îmi amintesc de examenele din timpul sesiuni și de profesorii care se conectau pe Zoom folosind fundaluri personalizate, pentru ca noi, o ceată de studenți, să nu putem vedea ce colecționează aceștia prin locuința proprie.
Zoom a evoluat odată cu pandemia. A pornit încet, cu pași timizi, dar pe undeva pe la mijloc a băgat-o într-a treia și a accelerat în trombă, atrăgând după sine tot mai mulți oameni. Iar în cursa neoficială pentru cel mai bun serviciu de video conferencing, această platformă se cam chinuie să facă față rivalilor de tipul Teams, Google Meet, chiar și Discord, care mi se pare cea mai bună metodă de a iniția și gestiona o conferință, în toate aspectele sale.
Trecând peste problemele de securitate, Zoom a început să-și revină. Oferă o interfață relativ simplă și prietenoasă, precum și opțiuni premium de tipul background-ului de care îmi aduceam anterior aminte. La asta se adaugă noile Studio Effects, adică o serie de mijloace comice prin care să alungi monotonia din apelurile video.
Catalogul de efecte introduce mai multe filtre, de la clasicii ochelari cu nas și mustață, până la machiaje neconvenționale. Într-un fel nu prea e ok să te joci cu chestiile acestea în timpul unui interviu de angajare, dar nu strică să le folosești atunci când vrei să faci mai haioase cursurile online sau apelurile cu prietenii. Știu, știu, are și Facebook-ul din astea. Mă rog, avea, până când a intervenit Uniunea Europeană.
Update-ul a fost anunțat anul trecut în septembrie, însă abia acum a început să fie introdus treptat. Momentan se află în beta, dar poate fi accesat ușor din secțiunea Background and Filters de pe Zoom.