Tim Drone

Nici nu am ajuns bine pe Marte și deja lăsăm gunoi pe acolo

Roverul Perseverance lansat de NASA a aterizat cu succes pe Marte acum două săptămâni. De atunci, inginerii din cadrul agenției spațiale îi testează toate uneltele și senzorii pentru a se asigura că totul este în regulă. Dar o astfel de lansare a necesitat mai mult decât noroc, astfel accesoriile care au ajutat cu aterizarea au devenit prima formă de gunoi de pe planeta roșie.

Odată cu aterizarea lui Perseverance pe Marte, cercetătorii din cadrul misiunii ExoMars au decis să zboare pe deasupra planetei ca să verifice dacă roverul NASA este în regulă. Orbitatorul ESA-Roscosmos a zburat pe deasupra craterului Jezero unde Perseverance își inițializează sistemele și a surprins câteva fotografii. Pe lângă vehiculul celor de la NASA, putem vedea însă și zonele în care avem gunoi; pe Marte. * facepalm *

Perseverance NASA Rover Marte Gunoi-min

În poza de mai sus putem vedea unde a aterizat Perseverance, dar și unde au ajuns scutul de căldură și parașuta folosite pentru a ajunge în siguranță la solul de pe Marte. Și pe cât de deștept este roverul NASA, nu are și o funcție care să strângă gunoi, așa că rezidurile vor rămâne acolo până când cineva le va recicla, poate într-un viitor futurist în care oamenii vor coloniza planeta roșie.

Visits: 65

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *