Tim Drone

AYA-NEO este prima consolă portabilă cu CPU AMD Ryzen; Seamănă cu Nintendo Switch, are 16GB de RAM și rulează Windows 10

AYA-NEO
AYA-NEO este prima consolă portabilă cu CPU AMD Ryzen; Seamănă cu Nintendo Switch, are 16GB de RAM și rulează Windows 10

Acum ceva timp scriam despre GPD Win 3, un adevărat PC de gaming de dimensiunea unui Nintendo Switch. Ideea de consolă portabilă cu Windows este încă nouă, iar până acum au fost dezvoltate doar variante cu CPU-uri Intel la bord. Astăzi vedem cum se descurcă AYA-NEO, prima consolă de acest gen cu procesor AMD Ryzen la interior. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Din prima remarcăm că designul este foarte similar cu cel adoptat de GPD Win 3. De această dată însă, nu avem parte de o tastatură slide tactilă. Totuși, marea diferență este la interior. AYA-NEO are un CPU AMD Ryzen 5 4500U “sub capotă”, iar acesta sosește cu grafică Radeon integrată. Acest procesor este deja vestit printre gameri. Alături de 16GB de memorie RAM, poate rula jocuri mult mai bine decât varianta echivalentă de la Intel.

AYA-NEO

Ecranul lui AYA-NEO măsoară 7 inch în diagonală și are o rezoluție de 1280 x 800 pixeli. Rezoluția scăzută este și motivul pentru care poate rula jocuri cu peste 40 FPS. Pe lângă butoanele pentru control in-game, dispozitivul prezintă și câteva scurtături necesare pentru unele jocuri de PC. De asemenea, este dotat cu giroscop și accelerometru, acestea fiind folosite pentru controlul anumitor jocuri și rotirea ecranului pentru folosirea în poziție verticală.

[embedded content]

Din câte observăm în clipul de mai sus, AYA-NEO reușește să obțină următoarele valori în jocuri, calitatea fiind setată pe mediu-high:

  • Forza Horizon 4 – 67 FPS
  • GTA V – 70-80 FPS
  • SkyRim – 60 FPS
  • Street Fighter 5 – 60 FPS
  • Doom Eternal – 60-90 FPS
  • CS Go – 100-110 FPS
  • Fortnite – 70-80 FPS
  • Crysis Remastered – 40 FPS

Preț și disponibilitate

PC-ul AYA-NEO, ca și alte proiecte de acest gen, este disponibil prin Indiegogo. Suma necesară pentru a se concretiza s-a atins deja de mult. Prețul pentru o astfel de consolă cu Windows este de 790 de USD în varianta de bază, având un SSD de 512GB.

De asemenea, este disponibil și un dock care permite PC-ului să fie conectat la un monitor extern. Fiind un produs bazat pe crowdfunding, va dura ceva până ce cumpărătorii vor primi noua consolă AYA-NEO.

Visits: 57

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *