Tim Drone

Google Voice își pierde una din cele mai importante funcții

Într-o lume cloud-based în care tehnologia face legea iar noi ne bazăm pe confortul oferit de aceasta, Google Voice face parte din acel arbore genealogic al aplicațiilor care te ajută să-ți gestionezi mai eficient conversațiile și  dispozitivele multiple. Cu toate acestea, acest serviciu foarte popular este pe cale să-și piardă una din cele mai convenabile funcții.

Pe scurt, Google Voice este un serviciu voice over Internet protocol (VoIP) care te ajută să efectuezi apeluri și să trimiți mesaje folosind comenzi vocale. Pe lângă asta, aplicația îți permite să-ți aduni dispozitivele laolaltă, pentru a putea redirecționa apeluri sau mesaje către alte smartphone-uri/numere de telefon de care te folosești.

SMS-urile lasă în urmă cuibul Google Voice

Fiind destul de popular și utilizat încă din 2009, mulți au fost surpinși neplăcut de faptul că Google Voice va elimina opțiunea de redirecționare a mesajelor. Da, opțiunea de call forwarding rămâne neschimbată. însă scoaterea din ecuație a mesajelor poate reprezenta un dezavantaj major. Astfel, aplicația te avertizează de acum că „redirecționarea mesajelor către numerele de telefon asociate nu va mai fi disponibilă, întrucât furnizorii de rețele au început să blocheze aceste mesaje.”

Google Voice

Vei putea folosi în continuare Google Voice asociat cu numărul de telefon principal pentru a vedea notificările. Mesajele le vei putea vedea doar prin intermediul aplicației sau al versiunii web, dar dispozitivele wearable de tipul ceasurilor inteligente nu vor putea afișa notificările lansate în mod direct de Google Voice, așa că va trebui să te rezumi la inbox-ul adresei tale de mail.

Chiar dacă se bucură de un număr mare de utilizatori, Google Voice nu a fost supus prea des actualizărilor. De aceea, userii s-au ingrijorat, crezând că și Voice, asemenea altor servicii Google, își va da obștescul sfârșit. Poate nu astăzi, poate nu mâine, dar aplicația începe să gâfâie, semn adus de această practică a eliminării opțiunii de a redirecționa mesaje.

Visits: 25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *