Tim Drone

LG ar putea renunța la producția de telefoane

Industria telefoanelor inteligente este mare și în cadrul acesteia este loc pentru toată lumea. Chiar și așa, unii producători au renunțat la producția de smartphone-uri din diverse motive, iar următorul nume de pe această listă ar putea fi LG. Veștile vin la puțin timp după ce compania și-a prezentat în cadrul CES 2021 noul concept de telefon flexibil.

Se pare că LG a încercat să-și vândă divizia de telefoane către VinGroup, însă afacerea n-a văzut lumina zilei. După acest eșec, un raport sugerează că producătorul Sud Coreean ar putea să renunțe la fabricarea telefoanelor. Pentru a întări și mai mult această teorie, se pare că LG a anulat lansarea tuturor smartphone-urilor pe care ar fi urmat să le prezinte în prima jumătate a acestui an. Pe scurt, eșecul vânzării înseamnă că divizia de telefoane va fi închisă.

LG a înregistrat pierderi ani la rând

Decizia de a renunța la producția de telefoane mobile vine după ce LG a pierdut bani timp de 23 de trimestre consecutive, adică din al doilea trimestru al anului 2015. În total, compania a acumulat pierderi de aproximativ 4.43 miliarde de dolari. Asta a făcut mult mai ușoară alegerea de a renunța la producția de telefoane.

LG a fost cândva al treilea cel mai mare producător de telefoane, după Samsung și Nokia. Așadar, este o pierdere mare pentru industrie, iar modele precum G4 și Optimus vor rămâne în amintirea pasionaților de smartphone-uri cu Android, drept unele dintre cele mai interesante dispozitive ale producătorului.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 22

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *