Apple lucrează la un Apple TV hibrid, alături de o boxă inteligentă cu display

Apple lovește din nou și de data aceasta se preconizează două gadget-uri cu potențial, dacă este să ne luăm după ceea ce ni se spune. Compania are în plan dezvoltarea unui nou model de Apple TV, care va combina caracteristicile unei boxe HomePod cu un sistem audio-video integrat. Totodată, mărul vrea să lanseze pe piață și o boxă inteligentă cu display, adică un posibil rival pentru Amazon Echo și Nest Hub de la Google. Ambele prodse se află în stadii premature, și există mari șanse să sufere modificări drastice.

De la Apple TV la Apple Multitask

Primul inculpat, adică hibridul Apple TV, se vrea a fi un accesoriu pentru televizor care va indeplini mai multe roluri. Difuzorul încorporat va juca rolul unui soundbar în miniatură, având integrată compatibilitatea HomePod pentru activarea asistentului vocal Siri sau pentru diferite comenzi. Camera inclusă va putea fi folosită pentru conferințe audio și video, ceea ce ar face din TV set-ul acesta un fel de Napoleon Bonaparte crescut de Apple.

A doua jucărie, poreclită smart speaker, este mai mult o combinație între un HomePod și un iPad mai urâțel, formând un posibil viitor rival pentru Nest Hub și Echo. La fel ca Apple TV, device-ul va putea fi folosit pentru apeluri audio și video. Și da, ați ghicit, nu trebuie să-l conectezi la televizor pentru asta, din moment ce ai deja display-ul gadget-ului în sine.

Această asimilare a dispozitivelor Apple nu ar trebui să ne surprindă chiat atât de mult. Potrivit Bloomberg, compania și-a unit departamentele care se ocupau cu dezvoltarea HomePod și Apple TV într-o singură entitate. Probabil că scopul acesteia este exact cel prezentat mai sus, și anume extinderea funcțiilor pentru dispozitivele smart home, cu mult peste ceea ce au de oferit cele standard în momentul de față. Nu se știe încă dacă și când își vor face apariția aceste gadget-uri, dar s-ar putea să apucăm mai degrabă să purtăm noul Apple Watch 7 în viitorul apropiat.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 46