Indreptarea permanenta a parului – cum se face si cum se intretine

Indreptarea parului este o procedura preferata atat de femeile cu parul cret, cat si de cele cu parul usor ondulat. Insa folosirea placii de indreptat parul zilnic consuma timp si iti agreseaza si podoaba capilara, de aceea indreptarea permanenta poate fi o varianta demna de luat in seama.

ndreptarea permanenta a parului nu este tocmai permanenta, ci dureaza cateva luni. Aceasta elimina buclele folosind o combinatie de substante chimice si proceduri termice, care indreapta firul de par si il mentin asa pe o perioada indelunagata, in ciuda spalarilor repetate.

Exista mai multe tipuri de indreptare permanenta a parului, insa toate tehnicile sunt alcatuite dintr-o procedura in doi pasi:

  1. se foloseste in prima faza un produs pe baza de sodiu, care va rupe structura de cheratina a firului de par, facandu-l mai usor de “supus”;
  2. se foloseste apoi un antioxidant care contribuie la neutralizarea cheratinei si care mentine fibrele firului de par in forma dorita.

Exista, asa cum spuneam, mai multe tehnici de indreptare permanenta a parului, insa rezultatul e acelasi: un par drept si matasos, care pare coafat, desi nu este. Cea mai folosita metoda de indreptare permanenta a parului in saloanele de infrumusetare este indreptarea cu cheratina.

Tehnica de indreptare permanenta pe baza de cheratina

Cunoscuta si sub denumirea de indreptare braziliana, aceasta tehnica foloseste cheratina – proteina naturala care se regaseste in componenta firului de par.

Indreptarea braziliana presupune acoperirea parului cu un strat de cheratina, apoi indreptarea acestuia cu o placa de par setata la o temperatura foarte mare. Cheratina patrunde astfel in profunzimea firelor de par si se creeaza totodata o bariera care reduce riscul de electrizare a firelor de par.

Aceasta procedura va mentine parul drept timp de 6 luni, dupa care, treptat, parul va reveni la forma initiala. Procedura poate fi repetata de doua ori pe an, pentru ca parul sa ramana mereu drept.

Avantajele indreptarii cu cheratina:

  • parul este indreptat si ramane matasos,
  • parul capata o stralucire aparte,
  • parul ramane drept pana la 6 luni.
  • Dezavantajele indreptarii cu cheratina:
    • este o procedura costisitoare,
    • trebuie sa folosesti doar produse de ingrijire a parului fara sulfati dupa o asemenea procedura,
    • parul este agresat in timpul acestei proceduri, devenind mai predispus ruperii,
    • exista riscul de reactii alergice, intrucat se folosesc substante chimice toxice,
    • timp de cateva zile dupa indreptarea permanenta a parului, se recomanda evitarea contactului podoabei capilare cu apa.

    Pentru intretinerea parului indreptat cu ajutorul metodei braziliene se recomanda respectarea indicatiilor oferite de stilistul care face indreptarea.

    Metode naturale de indreptare a parului

    Daca indreptarea permanenta a parului cu cheratina te tenteaza, insa este prea costisitoare si greu de intretinut, poti apela la metode mult mai ieftine si mai naturale de obtinere a unui par drept, insa nu trebuie sa te astepti la aceleasi rezultate.

    Masca cu ou si ulei de masline

    Aceasta masca hidrateaza in profunzime firul de par si il face mai greu, indreptand usor firele de par ondulate. Foloseste de doua ori pe saptamana aceasta masca de par si vei observa ca parul tau este mai drept.

  •  
    sursa:doc.ro

    Amesteca 2 oua si 2 linguri de ulei de masline, aplica masca pe scalp si pe lungimea parului, las-o sa actioneze 1 ora, apoi clateste bine parul pentru a o indeparta. Usuca parul cu uscatorul folosit la viteza mare, facand miscari de la radacina catre varfuri.

    Masca pe baza de ulei de ricin

    Incalzeste in cuptorul cu microunde ulei de ricin, apoi aplica-l pe par. Acopera-ti capul cu un prosop si lasa masca sa actioneze 30 de minute, apoi samponeaza-ti parul si clateste-l. Usuca-ti parul cu foehn-ul si vei observa ca parul tau ramane (mai) drept dupa uscare.

Visits: 34