Tim Drone

Peste jumatate din romanii din diaspora trimit bani familiei inainte de Paste

transfer bani

În luna aprilie transferurile de bani către România arată că mai mult de jumătate din românii din străinătate trimit bani în țară, potrivit datelor TransferGo.  

 Aproximativ 57% dintre utilizatorii români aflați în străinătate efectuează în această lună transferuri de bani către România prin intermediul TransferGo, potrivit datelor companiei de transferuri internaționale de bani. De asemenea, în primul trimestru al 2020, numărul transferurilor către România a crescut cu peste 70% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Reprezentanții TransferGo atribuie aceste tendințe apropierii sărbătorii de Paște, perioadă în care s-a observat recurent un număr însemnat de transferuri de bani către România. Restricțiile și limitările de călătorie în vigoare la acest moment și cauzate de contextul sanitar internațional, contribuie de asemenea la numărul mare de transferuri către țară, românii din diaspora fiind nevoiți să petreacă sărbătorile departe de cei dragi în acest an.

De asemenea, un studiu recent realizat de TransferGo, relevă că motivul principal pentru care românii trimit bani în mod regulat este acela de a își susține familia și rudele rămase în țară – în proporție de 70%. Pe lângă acesta, un motiv important pentru 25% dintre români este cel de a economisi într-un cont din România, în perspectiva asigurării unui trai decent la întoarcerea în țară, iar 10% dintre români au declarat că fac transferuri pentru a își achita datoriile pe care le au la bănci în țară și a își asigura astfel un viitor cu mai puține griji.

„TransferGo oferă certitudinea că banii ajung simplu, rapid și în siguranță la cei dragi, atunci când au cea mai mare nevoie de ei și deși nu se poate transmite și emoția revederii, cu siguranță cei de acasă se bucură de un sprijin binevenit. Suntem alături de românii care sunt nevoiți să își petreacă sărbătorile în afara țării, departe de cei dragi, iar serviciul nostru le stă la dispoziție pentru a-și ajuta familiile în prag de sărbătoare,” a afirmat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.

Pe plan local, TransferGo este prezent din 2015, iar în luna ianuarie a acestui an, compania a raportat o creștere de 50% a fluxului de bani pentru țara noastră în 2020, precum și un grad de utilizare a aplicației de peste 80%, conform rezultatelor preliminare ale companiei.

Despre TransferGo

TransferGo este o companie de transfer internațional de bani online, în timp real și la costuri mici, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor, fără a plăti taxele mari percepute de bănci. Compania a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri și în Vilnius, Berlin, Istanbul și Varșovia.

TransferGo numără peste 2,5 milioane de clienți din întreaga lume și facilitează transferurile de bani online, rapid și în condiții de siguranță, în 40 de monede diferite și are acoperire în 161 de țări, primind scorul de 4.8 din 5 stele din partea Trustpilot.

Folosind sistemul inovator TransferGo, migranții pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont în cont, care înseamnă că banii nu trebuie să părăsească țara: banii sunt transferați local-in local-out. Pentru mai multe detalii, poti accesa: www.transfergo.ro.

Recomanda   afisari

SURSĂ ARTICOL

Visits: 8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *