Tim Drone

Viitoarea cască VR pentru PlayStation 5 ar urma să vină cu rezoluţie 4K, feedback haptic

PlayStation 5 rămâne o raritate în ziua de azi şi de abia în 2022 vom putea găsi consola în magazine în cantităţi suficiente, se pare. Se discută şi despre o versiune cu CPU upgradat, unul de 6 nm. Până atunci aflăm cum va arăta şi cum va fi dotată noua cască VR pentru PlayStation 5.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Zvonurile afirmă că dispozitivul va fi numit Sony PS5 VR, dar numele nu e încă bătut în cuie. Ni se promite grafică 4K şi “foveated rendering”, dar şi tracking ocular şi un motoraş pentru feedback haptic. Conexiunea la consola PS5 se va face via port USB-C, pentru un setup cât mai facil. Noua generaţie de PS5 VR va avea o rezoluţie totală de 4000 x 2400 pixeli sau 2000 x 2040 pixeli per ochi. E mai puţin decât HP Reverb G2 VR, dar Sony are şi alte atuuri pregătite.

Se pare că ar include tehnologia de eye tracking Tobii care foloseştte un nou tip de randare pe headset pentru a îmbunătăţi calitatea imaginii. Ce este foveated rendering? Este o tehnologie care se asigură că dispozittivul recunoaşte direcţia în care sunt îndreptaţi ochii tăi. Zona pe care focalizezi cu privirea este redată mai clar şi detaliile primesc oversampling. Se va reduce calitatea imaginii în vederea periferică totuşi.

Sony PS5 VR va aduce şi feedback haptic pe controllerele sale de nouă generaţie, inspirate de controllerele DualSense, care vin la pachet cu noul PS5. O diferenţă faţă de dispozitivul trecut e faptul că acum nu mai ai nevoie de camera extra PS Eye, casca având propriile camere.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *