Tim Drone

Microsoft confirmă oficial renunțarea la Windows 10X înainte ca acesta să debuteze oficial

Microsoft
Microsoft confirmă oficial renunțarea la Windows 10X înainte ca acesta să debuteze oficial

În urmă cu câteva zile am aflat că Microsoft ar urma să renunțe la Windows 10X. Nu a trecut mult timp, iar compania confirmă anularea proiectului înainte ca sistemul de operare să debuteze oficial. Vestea a fost dezvăluită pe blogul său, în aceeași postare în care gigantul anunța lansarea actualizării Windows 10 21H1. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se pare că Microsoft plănuiește să integreze funcțiile din Windows 10X în sistemul său principal de operare – Windows 10. Compania deja a inclus câteva dintre acestea în versiunile Beta ale sistemului de operare. Printre acestea se află o tastatură optimizată pentru ecranele tactile cu noi culori, animații și sunete disponibile. Totodată, aplicația Defender regăsită în Windows 10X va fi prezentă în Windows 10 în viitor.

Ca un reminder, Windows 10X ar fi trebuit să fie un sistem de operare revoluționar. Într-un fel a fost văzut ca un competitor direct pentru Chrome OS sau chiar Mac OS. Instalarea aplicațiilor se realiza prin Microsoft Store, iar interfața era optimizată pentru ecranele tactile. Totodată, sistemul de operare rula chiar și pe dispozitive cu un hardware mai slab. Dezvoltarea acestuia era aproape completă și chiar am putut vedea un demo cu acesta, impresionând prin stabilitatea și interfața sa.

Microsoft

Windows 10X a fost un concept creat în primă fază pentru dispozitivele cu două ecrane. Totuși, Microsoft a decis într-un final ca acesta să poată fi instalat și pe terminalele cu un singur display precum laptopuri și tablete. Bineînțeles, acum nu îl vom mai putea vedea într-un build final, ci doar anumite funcții regăsite vor ajunge într-un build Windows 10.

Momentan Microsoft se concentrează pe actualizarea Windows – 21H1, aceasta fiind deja disponibilă pentru un număr limitat de utilizatori. Se plănuiește și un update major pentru Windows 10 care ar urma să ajungă undeva în luna octombrie a acestui an.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 27

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *