Tim Drone

Overwatch 2 va schimba rețeta de bază a primului joc

Blizzard tocmai a anunțat marile schimbări pe care le va aduce Overwatch 2 și mai mult de atât, am primit și secvențe de gameplay din noul joc. Dar cea mai fundamentală schimbare este legată de modul în care se fac echipele, astfel de la două tabere a câte șase jucători, noul joc va avea o abordare 5v5. O schimbare care poate părea mică, dar care în realitate va schimba foarte mult modul în care decurg meciurile.

Schimbarea de gameplay a fost anunțată de Aaron Keller, game director în cadrul lui Overwatch 2. Anunțul a fost parte a unui livestream de peste două ore în care am putut vedea secvențe din noul joc și am aflat detalii importante. Pe lângă schimbarea numărului de jucători, se va schimba și structura acestora: doi jucători de atac, doi de suport și un tanc. Această schimbare este menită să echilibreze și mai mult gameplay-ul și să fie mai ușor de adoptat de jucătorii noi.

Cum s-a ajuns la acest format pentru Overwatch 2?

Aaron Keller a explicat cum a fost luată această decizie și motivația din spatele ei. Dezvoltatorii au ajuns la decizia că eroii din clasa „tank” pot fi problematici, dezechilibrand jocul. Pentru Overwatch 2, echipa a experimentat cu mai multe variații de echipe (4v4, 7v7) însă a ajuns la formatul deja clasic de 5v5 cu anumite limitări. De acum fiecare echipa va fi obligată să îndeplinească formatul jocului, astfel gamerii vor trebui să își aleagă eroii cu atenție la începutul meciului.

Nici hărțile jocului nu au rămas neschimbate, astfel au evoluat pentru a se adapta unui singur tanc per echipă. În acest fel, vei avea mai multe locuri în care să te adăpostești, făcând jocul mai accesibil atât pentru jucătorii noi, cât și pentru spectatorii care urmăresc livestream-uri sau competiții. Overwatch 2 nu are încă o dată de lansare, însă Blizzard a spus că nu ne putem aștepta să vedem noul joc în 2021.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *