Tim Drone

Pavlova cu cirese si sirop de menta

Ingrediente necesare:
  • 4 albusuri de ou
  • 200 g zahar alb
  • O lingurita de otet alb
  • O lingurita de extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 300 g cirese de mai
  • O lingura de sirop de artar sau de agave
  • 150 ml apa
  • 30 g zahar brun
  • O mana de frunze proaspete de menta
Cum se prepara:

Pentru inceput, asigura-te ca ai un bol curat si degresat. Acest pas este foarte important pentru formarea bezelei. Adauga in el albusurile atent separate si praful de sare. Amesteca foarte bine, pana cand albusurile incep sa se transforme in spuma. Adauga treptat zaharul, lingura cu lingura. Cand incepi sa ai in bol o textura lucioasa, adauga vanilia si otetul, incorporandu-le.

Pregateste tava cuptorului si acoper-o cu hartie speciala pentru copt. Traseaza cu un creion un cerc cu diametrul de aproximativ 23 cm. Adauga mixul pentru bezea, respectand forma si niveland totul cu o spatula sau cu lingura. Coace timp de o ora bezeaua, la foc mic, verificand-o din cand in cand.

Cat timp bezeaua sta la cuptor, ocupa-te de sosul de cirese . Scoate samburii din cirese, apoi cantareste 300 de grame. Poti lasa fructele intregi sau le poti toca, in functie de textura pe care doresti sa o obtii. Toaca menta marunt, pentru a-i elibera aroma.

Pune apa si zaharul intr-o oala, la foc mic, pana cand zaharul se dizolva complet. Adauga ciresele si lasa-le pe foc timp de 10 minute sau pana cand obtii un sos consistent. Adauga siropul menta, apoi opreste focul, lasand sosul sa se racoreasca. La final, toarna sosul de cirese peste bezea si serveste desertul simplu sau cu frisca.

Pofta buna,

Ela

Visits: 52

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *