Tim Drone

Taierea cuticulei, pericol pentru sanatate

Femeile sunt obisnuite sa considere ca o manichiura este completa numai atunci cand cuticula este indepartata, insa medicii ne avertizeaza, spunandu-ne ca nu este un obicei deloc sanatos.

Cuticula functioneaza precum un strat protector, tinand agentii patogeni la distanta de celulele de la baza unghiei. Asadar, prin taierea cuticulei nu facem altceva decat sa distrugem scutul care protejeaza pielea de infectii.

In majoritatea tarilor europene, taierea cuticulei este un procedeu care nu se mai practica in saloanele de infrumusetare, fiind interzis. Din pacate insa, in Romania exista inca ideea potrivit careia o manichiura arata impecabil numai daca cuticula este indepartata. Daca preferi aspectul pe care il ofera manichiurii tale indepartarea cuticulei, poti folosi instrumente speciale pentru a impinge cuticula cat mai mult, astfel incat sa nu fie deloc vizibila.

Un alt dezavantaj al taierii cuticulelor este acela ca, odata taiata, cuticula va creste la loc, insa nu va avea acelasi aspect, ci unul mult mai neplacut, se va rupe, si va avea un aspect franjurat.

In cazul in care obisnuiesti sa iti tai cuticulele si observi ca in jurul unghiei pielea se inroseste, se umfla si devine chiar dureroasa, trebuie neaparat sa apelezi la ajutorul unui medic dermatolog pentru ca e posibil sa ai de-a face cu o infectie fungica sau bacteriana si ai nevoie de tratament.

sursa:doc.ro

Visits: 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *