Tim Drone

Sony și-a lansat prima dronă – Airpeak S1, un monstru de 9000 de dolari

Tocmai ce mă pregăteam să scot de la naftalină drona chinezească primită cadou anul trecut, când am aflat că Sony mi-a luat-o înainte, cu un monstru forțos, al cărui preț de lansare este, neironic, 9000 de dolari. Prima dronă a producătorului se numește Airpeak S1 și se laudă cu performanțe și echipament demne de jucăriile profesionale.

Airpeak S1 atinge o viteză maximă de aproape 89 km/h în doar 3.5 secunde și este prima dronă care poate fi echipată cu o cameră foto standard (tot profesională, bineînțeles). Unde majoritatea dronelor încorporau senzori și module de camere, modelul japonezilor are un suport pentru camere Sony full-frame, compatibil chiar și cu modele a9, a1, a7r, a7s și FX3. Compatibilitatea cu alte camere este în curs de testare, în cazul în care norocoșii care-și permit un asftel de monstru preferă, să zicem, un Canon sau Nikon.

Airpeak S1 dronă Sony

Airpeak S1 este o dronă pentru oameni mari

Noua dronă se poate înclina până la unghi de 55 de grade iar motorul său este suficient de puternic pentru a oferi stabilitate atunci când faci fotografii, iar vântul atinge o viteză de aproape 71 km/h. Din păcate, bateria nu este punctul forte al lui Airpeak S1. Jucăria Sony poate zumzăi continuu timp de 22 de minute până să moară, iar autonomia acesteia scade la 12 minute dacă drona poartă cu sine încărcătura maximă (camere foto și toate cele).

Drona este echipată și cu senzori de proximitate, care îi permit să evite potențialele obstacole. Informațiile despre dronă pot fi urmărite prin intermediul unei aplicații iOS, în timp ce aplicația web Airpeak Base îi lasă pe utilizatori să-și planifice în detaliu zborurile și să întocmească liste pentru diferite tipuri de fotografii și echipamente.

Airpeak S1 are și un mod dual operation, prin care cineva controlează zborul acesteia, în vreme ce altcineva operează senzorii și camerele. Cele din urmă se conectează la dronă prin porturi USB-C sau HDMI, iar alimentarea acestora se face direct de la bateria dronei.

Airpeak S1 dronă Sony

Sony știe că undeva, cineva își va permite acest model

Airpeak S1 vine sub forma unui pachet care conține: una bucată dronă, patru elice, două baterii și un încărcător. La fel ca la jucăriile Noriel, accesoriile de tipul camera foto și suportul acesteia se vând separat. Deeeeeci parcă n-ar mai fi vorba despre 9000 de dolari, ci despre cel puțin… 15000? Dar este o dronă premium, care se adresează profesioniștilor și pasionaților, deci cam este de înțeles.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *