Sony pregătește un refresh pentru PlayStation 5 Digital Edition, un model mai ușor decât originalul

Pe măsură ce stocurile de console PS5 încep să crească și la noi pe plan local, apar iată vești despre următoarea consolă Sony. Nu vorbim încă despre PlayStation 6, ci despre un refresh pregătit pentru PlayStation 5 Digital Edition. Despre ce este vorba avem detalii înr ândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Așa cum bine știm, PS5 a fost lansată pe final de an 2020 și disponibilitatea sa a fost problematică. Acum lucrurile încep să se mai calmeze și apar la orizont detalii despre viitoare release-uri. Potrivit unui manual oficial descoperit online, Sony lucrează la un PS5 Digital Edition mai ușor.

Din informațiile precizate aici pare că unele dintre schimbările ce vor fi realizate la interior vor contribui la reducerea greutății. Aparent, greutatea ar putea scădea cu până la 300 de grame. Vă reamintesc și faptul că actualul model Digital are greutate de 3.9 kg, astfel că varianta refresh va cântări 3.6 kg. Diferența nu este una considerabilă, dar pare un pas în direcia unui PS5 Slim.

Sony

Se menționează aici și precizarea făcută de CFO-ul Sony Hiroki Toki la început de an. Oficialul Sony spunea că firma sa caută modalități de abordare a crizei semiconductor și că se iau în calcul și măsuri precum reproiectarea consolei. Despre asta ar putea fi vorba și în cazul de față.

Cei care vor o versiune slim mai au ceva de așteptat. Dacă ne uităm asupra consolei PS4, ne amintim că aceasta debuta în 2013 în varianta de bază fat. Abia la 3 ani distanță a venit și modelul slim, mai accesibil. De asemenea, tot atunci sosea și un model Pro. Pe baza acestor date, ne putem aștepta ca un PS5 Slim să vină în 2023.

Preț și Disponibilitate Sony PS5:

Legat de disponibilitatea actualei console, în ultimele săptămâni am avut suplimentări de stocuri atât la Flanco, cât și Altex. Am avut pe de o parte modelul cu disc în bundle Ratchet & Clank la 2.799 lei. De asemenea, anterior era listată și o variantă cu jocurile Spider-Man Miles Morales și Demon’s Souls Remake la 3.199 lei.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 26