6 intrebari si raspunsuri despre incarcarea wireless

incarcarea wireless

Încărcarea wireless este una dintre marile invenții ale lumii moderne, deși a fost descoperită în urmă cu peste 100 de ani, de către Nikola Tesla, unul dintre marii inventatori pe care i-a avut omenirea. Acesta a reușit sa transmită electricitate, pe calea aerului, prin crearea unui câmp magnetic între un emițător și un receptor. Astăzi, încărcarea wireless este prezentă peste tot în jurul nostru, însă cel mai important device în care o găsim rămâne telefonul mobil. Dacă primul smartphone a fost Nokia 920, în 2012, astăzi, o mulțime de telefoane mobile folosesc această tehnologie. În articolul de aici, descoperim faptul că tot mai mulți producători de telefoane mobile implementează încărcarea wireless, astfel că viitorul va fi cu siguranță „fără fir”. Iată 6 întrebări și răspunsuri care te vor ajuta să înțelegi mai bine ce este și cum funcționează acest mod de încărcare.

Cum funcționează încărcarea wireless

Tehnologia de încărcare wireless funcționează prin crearea unui câmp magnetic între două bobine. Prima, cea din stația de încărcare, transformă energia electrică în unde electromagnetice, pe care le transmite către a doua bobină aflată în telefon. Aici procesul se desfășoară invers, astfel încât undele recepționate sunt transformate înapoi în energie electrică, încărcând bateria.

Cât de „fără fir” este această tehnologie?

Încărcarea wireless implică un singur cablu electric care conectează stația de încărcare de o sursă de energie. Acesta este discret și poate fi acoperit cu ușurință de mobilier. Totuși, marele avantaj este că că nu mai trebuie să conectezi un încărcător la mufa telefonului mobil.

Încărcarea fără fir are vreo legătură cu Wi-Fi-ul?

Nu, deși amândouă tehnologii sunt wireless. Încărcarea wireless, după cum spuneam mai sus, presupune un transfer de energie cu ajutorul unui câmp electromagnetic, pe când Wi-Fi-ul folosește undele pentru a transmite date.

Încărcarea wireless poate afecta bateria telefonului mobil?

Încărcarea wireless nu afectează în mod direct bateria telefonului mobil. Indirect, bateria va avea de suferit dacă nu încarci telefonul mobil într-un mod corect. Astfel, trebuie să eviți încărcarea telefonului la 100% și descărcarea lui completă. Dacă menții nivelul de energie între 30% și 90%, bateria va avea o durată mai mare de viață.

Încărcarea wireless este mai rapidă decât cea cu fir?

Totul depinde de puterea încărcătorului. Indiferent dacă este wireless sau cu fir, un încărcător de 15 W are capacitatea de a încărca un telefon mai repede decât unul de 5 W, dar acest lucru depinde și de cantitatea de energie pe care o poate suporta device-ul. Astăzi, ultimele modele de smartphone-uri pot fi încărcate wireless în aproximativ 3 ore.

Pot folosi încărcarea wireless dacă telefonul are husă?

Depinde de husă. Cele mai subțiri pot face posibilă încărcarea wireless. În schimb, cele groase pot reduce viteza sau chiar pot face ca încărcarea fără fir să fie inutilizabilă. Totuși, există pe piață huse special concepute pentru această metodă.

Iată că încărcarea wireless nu este deloc complicată. Așteptăm să vedem cum arată viitorul acestei tehnologii. Unde va fi implementată? În automobile? Va fi prezentă în orice dispozitiv electronic? Rămâne să aflăm.

Sursa foto: pixabay.com

Recomanda   afisari

SURSĂ ARTICOL

Visits: 10